Råd og vejledning

For plejefamilier

Medicinering 

Når du skal give en kat en pille, holder du om kattens overkæbe med den ene hånd. Underkæben åbnes forsigtigt og pillen lægges helt bagerst på tungen. Luk kattens mund sammen og hold den sammen til den slikker sig om munden, som betyder at den har slugt pillen.

Du kan hjælpe katten med at synke, ved blidt at massere den på halsen, for at stimulere synkebevægelsen. Hvis den får spyttet pillen ud, forsøger du igen. Du kan med fordel bruge pilleangiveren, som du kan finde i sygdomskassen.

Hvis det ikke er muligt at give katten tabletter med fingrene, kan du give den opløst i vand i en sprøjte; Tag en sprøjte der passer til pillens størrelse, skil den ad ad og læg pillen i. Saml sprøjten igen og træk vand op i halvdelen af sprøjten. Sæt en finger for hullet og træk op i sprøjten, så der opstår et vakuum. Træk op i sprøjten flere gange, indtil pillen er opløst. Når pillen er opløst i vandet, kan du langsomt sprøjte væsken i munden på katten. Pas på du ikke tvinger for meget i katten ad gangen, da det kan forårsage aspiration.

[VIDEO af medicinering] Når vi har fået lavet en video af en kat der får en pille, vil du kunne se den her.