Næstved holder lukket

Vores afdeling i Næstved holder lukket både på internatet og på telefonerne fra torsdag d 7 juli og frem til mandag d 11 juli ( begge dage incl ). Vi henviser derfor til vores afdeling i Glostrup vedrørende akutte sager.

Personalemøde

Telefonerne vil idag d. 10 maj være lukket fra kl 10:00-12:00 på grund af personalemøde.

Demonstration

Den 28. januar 2022 trådte en ny EU-forordning om behandlingen af dyr i kraft. Den nye forordning har stor betydning for dyrlægernes arbejde og den har skabt stor debat og har været grundlag for meget kritik, også af vores dyrlæger. Der har været lavet en underskriftindsamling som på få dage fik over 50.000 underskrifter og så blev der hurtigt arrangeret en demonstration foran Christiansborg tirsdag d 8 februar og den valgte vi selvfølgelig at deltage i.

Den nye EU-forordning for dyr kommer til at påvirke behandlingen af dyr i Danmark – både produktions- og kæledyr. Forordningen kommer til at påvirke reglerne for medicinering af dyr, og den er kommet på baggrund af et ønske om at nedsætte mængden af antibiotikaforbruget. Dette for at nedsætte risikoen for resistensudvikling og for at ensrette brugen af veterinærmedicin i EU-landene . Dyrlægerne bliver derved begrænset i deres muligheder i at give medicinsk behandling af dyr, herunder katte som jo er vores daglige arbejde. Indtil nu har dyrlægen kunne tilpasse behandlingen til netop dit dyr ud fra dyrlægens faglige vurdering, men efter den nye EU-forordning skal dyrelægen behandle nøjagtigt efter producentens angivelser og kan ikke tilpasse behandlingens længde eller dosis til det enkelte sygdomstilfælde. Dette til trods for at produktresumeer kan være mere end 10 år gamle og at nyere forskning, indikerer at anden dosis eller anden behandlingslængde, er mere optimal for dyret.

Som eksempel må vi efter den nye forordning kun smertebehandle en hunkat 4 dage efter vi har neutraliseret hende også selvom det har været en større operation, hvor vi har været nødsaget til at fjerne hele livmoderen. Før d 28 januar ville vi have smertebehandlet i længere tid, alt efter behov. Vi ville altså som dyrlæger selv have haft muligheden for at vurdere længden, ud fra kattens behov.

Det andet store problem med den nye forordning er også at meget af den medicin vi bruger til vores katte, er udviklet til mennesker. Tidligere måtte disse produkter anvendes, hvis der ikke i forvejen fandtes et tilsvarende produkt godkendt til dyr i Danmark. Nu skal dyrlægen først undersøge om der er et tilsvarende produkt der allerede er godkendt til dyr, i et af de andre 26 medlemslande i EU. Er dette tilfældet, skal dyrlægen først søge om udleveringstilladelse hos Lægemiddelstyrelsen og dernæst bestille medicinen hjem. Dette tager tid og i mellemtiden kan vi ikke behandle katten.

Flere politikere, blandet andet Anders Kronborg (S) og Morten Messerschmidt (DF)  holdt taler ved demonstrationen og bakkede op om vores bekymringer.

Vores Fødevareminister Rasmus Prehn (S), har efter protesterne lovet, at han nu vil gå til EU sundhedskommissæren med denne problemstilling. Vi håber at der snart sker en ændring.

 

Glostrup ramt af corona

Til orientering ‼️

Da vi desværre har flere medarbejdere i vores afdeling i Glostrup, der er hjemsendt med corona, kan der være længere svartider på telefonen – på kattehjemmet og på e-mail i øjeblikket. Vores førsteprioritet vil selvfølgelig være at passe kattene. Vi håber at vi snart kan være tilbage på fuld styrke igen.

 

Næstved kalder

Foråret ligger ikke langt herfra, heldigvis, men det gør starten på parringssæsonen for katte heller ikke. Kattenes kønsdrift går i gang når lyset vender tilbage i februar !

Kender du til steder i eller omkring Næstved, med større eller mindre populationer af vildtlevende katte, katte der nok bliver fodret og kigget lidt efter, men som ingen tager ansvar for i forhold til neutralisering og øremærkning?

Kender du evt foderværten eller kunne du måske få gang i et samarbejde omkring indfangning og neutralisering af disse katte, så tøv ikke med at kontakte Inges kattehjem i Næstved. Vi vil rigtigt gerne være med til at finde en god løsning for disse katte og dem der er omkring dem.

Kontakt: 44853555, tast 3 for Næstved.

Åbningstider jul og nytår

Her er afdelingernes telefon- og åbningstider mellem jul og nytår

Vi har rigtig travlt i Glostrup. På grund af corona har vi mangel på medarbejdere og derfor kan det være svært at komme igennem på telefonen, da vores medarbejdere løbende må gå fra til andre opgaver.

GLOSTRUP Afdeling

23/12 Telefon: 10-16, Kattehjem: 14-18
24/12 Lukket
25/12 Lukket
26/12 Lukket
27/12 Telefon: 10-13, Kattehjem: Lukket (Kun åbent for pension 14-16)
28/12 Telefon: 10-16, Kattehjem: 14-18
29/12 Lukket
30/12 Telefon: 10-16, Kattehjem: 14-18
31/12 Lukket
01/01 Lukket
02/01 Kattehjem: 11-14

NÆSTVED afdeling

23/12 Telefon: 13-15, Kattehjem: 15-18
24/12 Lukket
25/12 Lukket
26/12 Lukket
27/12 Telefon: 13-15
28/12 Telefon: 13-15, Kattehjem: 15-18
29/12 Telefon: 13-15
30/12 Telefon: 13-15, Kattehjem: 15-18
31/12 Lukket
01/01 Lukket
02/01 Kattehjem: 11-14

ODENSE afdeling

23/12 Lukket
24/2 Lukket
25/12 Lukket
26/12 Lukket
27/12 Telefon: 16-17
28/12 Telefon: 16-17, Kattehjem: 16-18
29/12 Telefon: 16-17
30/12 Telefon: 16-17, Kattehjem: 16-18
31/12 Lukket
01/01 Lukket
02/01 Kattehjem: 16-18

 

I mørke er alle katte grå – Podcast

Vi har lavet vores første podcast og forhåbentlig kommer der flere i fremtiden. Første afsnit handler om den kommende kattelov, der træder i kraft på torsdag.

En lovændring i loven om Mark og Vejfred træder i kraft d. 1. juli 2021 – og denne har stor betydning for det juridiske ejerskab over katten og dermed din chance og ret, hvis din kat skulle blive væk en dag.

Hør Christina fra Inges Kattehjem, som i mange år har arbejdet for at styrke katteejernes ansvar for deres katte, svare på Emmillas spørgsmål om ændringen, der har stor betydning, hvis din kat skulle blive væk og din chance for at få den tilbage, samt fremlysningspligt, øremærkning, chip og baggrunden for lovændringen.

Hør afsnittet her 👇

Listen to “I Mørke er Alle Katte Grå” on Spreaker.

Store Chip dag i Glostrup

Få din kat chippet for kr 199,-

Skal din kat ligesom lille Sven her snart ud på egen hånd i haven? Så kan det være en rigtig god ide at få den mærket inden. 1 juli 2021. Der træder den nye bekendtgørelse om umærkede katte nemlig i kraft. Det betyder, at er din kat ikke mærket – så er den som udgangspunkt ikke din kat.
Så er din killing eller din voksne kat ikke mærket, så har du nu den helt store chance for at få det gjort og det til en helt fantastisk pris.
Vi holder nemlig store chippe dag i vores klinik i Glostrup.

🔴 Torsdag d. 10 juni kl 14-17 🔴

Du skal ikke bestille tid. Du møder bare op. Det er ikke en almindelig konsultation og man kan derfor ikke få sin kat undersøgt for andre ting. Da det er en ekstraordinær drop in dag, koster det kun 199 kroner 🙀

og det er inkl. registrering i Dansk Katteregister.

Så nu er der ikke længere nogen undskyldning.

Ses vi?

En vigtig sejr for kattene

Kære alle katteejere,
I dag har der været 3. behandling af lovforslaget om ændringen af bekendtgørelsen om lov om mark-og vejfred. Den er nu endeligt vedtaget.
Så fra d 1 juli 2021, ændres fremlysningspligten for umærkede katte.
Tidligere har loven påkrævet at en kat skulle fremlyses i 72 timer, inden den kan optages eller videreformidles. Fremover kan en umærket kat, optages eller videreformidles med det samme uden fremlysning.
     
I 50 år har Inges Kattehjem arbejdet for at forbedre forholdene for de danske katte og højne deres status.
I 20 år har vi bedt politikerne om hjælp, da det var en umulig opgave for dyreværnsorganisationerne at stå med alene. Gennem årene har vi haft mange politiske møder for at oplyse dem omkring problematikkerne med hjemløse katte i Danmark.
Siden november 2018 har Inges Kattehjem arbejdet meget intens sammen med Doso, Anima, Kattens Værn og Voice of Pets for en bedre lovgivning. Nu gav det endelig pote.
Den nye lovgivning skal give katteejere et større incitament til at få deres kat mærket og forhåbentligt på sigt nedbringe antallet af hjemløse katte.
Hvad så nu?
Det er vigtigt at du hurtigst muligt får mærket og registreret din kat i en af de to landsdækkende katteregistre, så er du sikret at få den hjem igen, hvis den skulle blive væk. Det er dit ansvar som katteejer at sørge for at de oplysninger, der står i en af de to landsdækkende katteregistre er opdateret og korrekte.
Den nye ændring skal evalueres om 2 år. Vi er alle spændte på om den vil have den effekt vi håber på eller om der skal tages andre løsninger i brug.
Mange hilsner
Inges Kattehjem

#MissionVenForLivet

I hele april måned kan du sammen med Hill’s være med til at støtte Inges kattehjem, blot ved at lægge et billede af din kat på Instagram.

Hver gang du som katteejer deler et billede af din kat på instagram i april måned 2021 og bruger hashtagget #MissionVenForLivet, eller i en story med hashtagget #hillspetdk, donerer Hill´s et måltid mad= 3,5 kr. til Inges Kattehjem eller et af de andre store internater i Danmark.

Derudover kan du støtte os hver gang du køber foder fra Hill’s! For hver pose foder, vi sælger i april måned donerer Hill’s et måltid mad til en kat eller hund på en af landets største internater! Du kan læse meget mere her: https://www.hillspet.dk/mission-forever-friend

Åbningstider i påsken 2021

Åbningstider i Glostrup:

Skærtorsdag d. 1. april: LUKKET

Langfredag d. 2. april: LUKKET

Lørdag d. 3. april: LUKKET

Påskedag d. 4. april: LUKKET

2. påskedag d. 5. april: LUKKET

telefonen er lukket alle helligdage fra og med d. 1/4 til d. 5/4 – 2021

Åbningstider i Odense:

Skærtorsdag d. 1. april: åbent kl. 16-18

Langfredag d. 2. april: LUKKET

Lørdag d. 3. april: LUKKET

Påskedag d. 4. april: LUKKET

2. påskedag d. 5. april: LUKKET

telefonen er lukket alle helligdage fra d. 1/4 – 5/4 – 2021

Åbningstider i Næstved:

Skærtorsdag d. 1. april: LUKKET

Langfredag d. 2. april: LUKKET

Lørdag d. 3. april: LUKKET

Påskedag d. 4. april: LUKKET

2. påskedag d. 5. april: LUKKET

telefonen er lukket alle helligdage fra d. 1/4 – 5/4 – 2021

Er det nu kattens status højnes?

I 50 år har Inges Kattehjem arbejdet for at forbedre forholdene for de danske katte og højne deres status.

I 20 år har vi bedt politikerne om hjælp, da det er en umulig opgave for dyreværnsorganisationerne at stå med alene. Gennem årerne har vi haft mange politiske møder for at oplyse dem omkring problematikkerne med hjemløse katte i Danmark. Siden november 2018 har vi arbejdet meget intens for en bedre lovgivning.

Nu ser det endelig ud til at give pote. Den 4. marts 2021 var der første behandling af et lovforslag om en ændring i mark- og vejfredsloven. Til stede ved behandlingen var Ordførerne Anders Kronborg (S), Pia Kjærsgaard (DF), Erling Bonnesen (V), Carl Valentin (SF), Zenia Stampe (RV), Søren Egge Rasmussen (EL), Per Larsen (KF) og Ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn.

Herunder ses et uddrag fra lovforslaget der er lavet på baggrund af rapporten “Herreløse katte – folkesag der kræver handling”. Rapporten er lavet i samarbejde mellem DOSOs organisationer heriblandt Inges Kattehjem, Kattens værn, The Voice of Pets og Anima. Læs den fulde rapport her: https://inges-kattehjem.dk/wp-content/uploads/2020/02/Rapport-version-2.pdf

Katte adskiller sig fra de fleste andre hus- eller kæledyr ved, at samme art forekommer både som kæledyr, som husdyr (de såkaldte gårdkatte) og som vildtlevende dyr. Katteinternaterne har oplevet en stigende tilgang af herreløse tamkatte og ønsker derfor lettere adgang til at videreformidle de optagne katte. Dyrenes Beskyttelses 8 internater fik i 2019 således indleveret ca. 9.000 katte, hvilket var 40% flere end normalt. Man er ikke bekendt med årsagen til denne stigning. Langt de fleste dyr indleveres af private, meget sjældent af politiet. Internaterne registrerer og fremlyser de indleverede katte. I det omfang, de fremlyste katte ikke afhentes efterudløbet af fristen, klargøres disse til videreformidling, dvs. sundhedstjekkes, mærkes og evt. kastreres henholdsvis steriliseres. Gennemløbstiden for katte på internaterne svinger mellem 1-2 uger, primært i de større byer, og op til et år. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri vil gerne hjælpe internaterne til en smidigere sagsgang, både i forhold til tilbagegivelsen af katte med kendt ejer og i forhold til videreformidlingen af katte uden ejer eller uden kendt ejer. Lovforslaget indeholder derfor en lempelse af reglerne for fremlysning af herreløse katte, således at katte, der ikke er ejermærkede, umiddelbart vil kunne videreformidles, medens ejermærkede katte vil kunne videreformidles umiddelbart efter udløbet af den eksisterende frist på 24 timer for afhentning. Det er hensigten at evaluere lovændringen to år efter, at denne er trådt i kraft. Ved evalueringen vil man lægge vægt på, hvorvidt ændringen har resulteret i en øget mærkning af katte og dermed i den ønskede reduktion af indleveringen af umærkede ejerkatte til internaterne.

Læs det fulde forslag her: https://www.ft.dk/ripdf/samling/20201/lovforslag/l138/20201_l138_som_fremsat.pdf

Tidligere har loven påkrævet at en kat skal fremlyses i 72 timer, inden den kan optages eller videreformidles. Hvis lovforslaget vedtages, træder dette ud af kraft. Dvs. at en umærket kat kan optages eller videreformidles uden fremlysning. Dette skal give katteejere et større incitament til at få deres kat mærket og forhåbentligt på sigt nedbringe antallet af hjemløse katte.

Under behandlingen af lovforslaget kom dyrevelfærdsordførerne med deres synspunkter og input til forslaget og overordnet var der en positiv stemning og opbakning til at forslaget gennemføres.

Anders Kronborg fra Socialdemokratiet lægger ud med følgende: ” Vi har drøftet det grundigt med hinanden – om der er nogle incitamenter, der kan gøre, at flere vil overveje at mærke deres katte. Vi har ligeledes drøftet, om det er muligt at skabe nogle initiativer, der afhjælper det bureaukratiske pres på internaterne. Og der er vi nået frem til, at det giver god mening at lave en ændring af mark- og vejfredsloven, hvor vi skaber nogle øgede incitamenter til, at folk ad frivillighedens vej vælger at mærke deres kat. Med det her lovforslag bliver det sådan, at hvis katten ikke er mærket med øretatovering, halsbånd eller for den sags skyld en indbygget chip, kan man hurtigere afhandle, om man så må sige, katten. Det vil sige, at alle katteejere ved, at det vil være en rigtig, rigtig formålstjenlig ting at få mærket sin kat, hvis den skulle løbe bort.”

Som den eneste af de tilstedeværende ønsker Pia Kjærsgaard dog at mærkning af katte skal gøres obligatorisk. Hun siger følgende: ”Jeg fatter simpelt hen ikke, at man, når man nu skal stå her i Folketingssalen og forhandle det her en gang til, så ikke tager skridtet fuldt ud og siger, at det her skal være obligatorisk. Jeg er ret sikker på, at i løbet af noget tid vil vi stå her igen, fordi det er nødvendigt med en obligatorisk ordning, og derfor fatter jeg oprigtigt simpelt hen ikke, at man ikke gør det i stedet for.”

Zenia Stampe fra Radikale Venstre blander sig i debatten med følgende udtalelse: ”Det er jo en drøftelse, vi har haft med regeringen over længere tid, og for nu at sige det, som det er, har vi jo også været i tvivl, om vi skulle gå efter den obligatoriske ordning, for det er den, Dyrenes Beskyttelse og også Dyrlægeforeningen har foreslået og haft rigtig gode argumenter for. Omvendt må vi jo konstatere, at DOSO, som også organiserer en del dyrevelfærdsorganisationer, bl.a. Kattens Værn og Inges Kattehjem, altså er glade for den her løsning. Og derfor synes vi egentlig, vi har ramt det helt rigtige snit, hvor vi starter med at ændre fremlysningspligten, så vi gør det nemmere, billigere og mindre bureaukratisk for internaterne, og også bedre for kattene, fordi de hurtigt kan videreformidles. Men hvor vi jo også skaber et incitament til at mærke sine katte, hvis man vil være sikker på at få katten hjem igen, hvis den løber væk. Og der synes vi, at det her forslag er et rigtig godt skridt.”

Behandlingen afsluttes med et oplæg fra Fødevareminister Rasmus Prehn. Han siger blandt andet følgende: ”Jeg er glad for, at der her i Folketinget er bred tilslutning til det her mål. Et af de punkter, der har været drøftet, er, om der også skulle etableres en obligatorisk mærkningsordning, og det har vi jo hørt

bl.a. Dansk Folkepartis fru Pia Kjærsgaard argumentere stærkt for. Der kan være argumenter for det, og det har vi også hørt her i salen, men jeg mener dog ikke, at en obligatorisk mærkningsordning er vejen frem, særlig fordi den vil være meget svær, tung og ressourcekrævende at håndhæve. Og jeg går ikke ind for regler, som er svære at håndhæve, eller som kan være meget tunge og ressourcekrævende at realisere.”

Inges Kattehjem er meget glade for at ministeren vælger at bakke op og bygge deres lovforslag ud fra udtalelser og undersøgelser som vi har været med til at lave og præsentere for ministeren. Det er et kæmpe skridt på vejen for at forbedre lovgivningen omkring katte. En vej som Inges kattehjem har kæmpet for de sidste 20 år. Efter denne 1. behandling står det tydeligt at lovforslaget højst sandsynlig vil blive godkendt og vil træde i kraft pr. 1 juli 2021.

Når og hvis dette træder i kraft, vil der blive et stort arbejde for at informere alle katteejere om vigtigheden af hurtigst muligt får mærket og registreret deres kat i en af de to landsdækkende katteregistre. Så er de sikret at få den hjem igen, hvis den skulle blive væk. Det er deres pligt som katteejer at sørge for at de oplysninger der står i en af de to landsdækkende katteregistre er opdateret og korrekte.

Som en del af lovforslaget fremgår det at der efter 2 år skal foretages en evaluering af ændringens virkning. Falder antallet af hjemløse katte? – og kommer de mærkede katte hjem til deres ejer igen, i tilfældet af at de bliver afleveret på internat?

Vi på Inges kattehjem glæder os meget til at se virkningen af dette forslag og være med til at indsamle de data, der er nødvendig, for at evaluere om det er den rigtige løsning, der er valgt eller om en obligatorisk mærkning er en bedre løsning.

Den fulde 1. behandling kan ses og læses her: https://www.ft.dk/samling/20201/lovforslag/L138/BEH1-75/forhandling.htm#launchPlayer

Lov om mark- og vejfred

For ikke længe siden fik vi som bekendt en ny fødevareminister. Vi har sammen med Doso havde haft et længere samarbejde med den tidligere fødevareminister, om at forbedre kattenes vilkår. Dette måtte ikke gå tabt. Så vi skrev til den nye fødevareminister Rasmus Prehn.
Kære Rasmus Prehn
I 2020 har vi i Inges Kattehjem, i samarbejde med DOSO, arbejdet for at få ændret i loven om mark-og vejfred. Således at den 72 timers fremlysningsperiode for optagne umærkede katte udgår. Dette vil lette presset enormt på de danske internater i og med at en kats skæbne kan afgøres med det samme. Dette højner i særdeleshed også dyrevelfærden for katte.
Vi har haft et fint samarbejde med den tidligere fødevareminister Mogens Jensen omkring dette. Der er lavet et udkast fra fødevareministerens side, som vi er enige i.
Vi kommer dermed om en venlig forespørgsel om dette stadig er gældende.
Med Venlig Hilsen
Inges Kattehjem
Vi har fået følgende svar retur:
Kære Inges Kattehjem
Tak for jeres henvendelse til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn af den 4. januar 2021 vedrørende, hvorvidt en ændring af mark- og vejfredsloven i forhold til, at den 72 timers fremlysningsperiode for optagne umærkede katte udgår, fortsat er gældende. Ministeren modtager mange henvendelser, og har ikke mulighed for at besvare dem alle selv. Landbrugsstyrelsen vil derfor besvare din henvendelse.
Det er fortsat hensigten, at mark- og vejfredsloven skal ændres, så reglen om fremlysning i 72 timer af optagne dyr afskaffes for katte.
Forslaget til lov om ændring af mark- og vejfred har været fremsat i Folketinget den 14. januar 2021, lovforslaget som fremsat kan findes på Folketingets hjemmeside her:
Høringsmateriale, herunder høringssvar og -notat, for lovforslaget kan findes på Høringsportalen her:
Lovforslaget afventer på nuværende tidspunkt første behandling og forventes at træde i kraft den 1. juli 2021.
Med venlig hilsen
Landbrugsstyrelsen

Nye Corona-restriktioner i Glostrup afdelingen

På Inges Kattehjem i Glostrup tager vi den stigende smitterisiko meget seriøst. Det ville være katastrofalt hvis vores medarbejdere blev ramt og vi derfor ikke havde mulighed for at passe kattene. Da vi henover julen har et stort antal katte siddende i vores pension, vælger vi derfor at lukke en smule ned for vores aktiviteter. Resten af uge 51 holder vi åbent som normalt og håber at kunne give så mange som muligt af vores katte nye hjem. Fra mandag d. 21. december og indtil andet bliver meldt ud, holder vi kun åbent for ind- og udlevering af katte til vores pension. Vi vil begrænse indtaget af katte, medmindre der er tale om akut opståede situationer. Ser du en kat på vores hjemmeside der kunne passe til dig/jer, bedes du ringe til os, så vi kan lave en special-aftale, hvor du har mulighed for at møde katten og evt. adoptere den.

 

Dyrlægen holder åbent som normalt, så har du tid eller ønsker du tid, til konsultation eller neutralisering er dette stadig muligt.

Vi står sammen om katteloven

Onsdag d. 20. maj 2020, blev alle 45.510 underskrifter afleveret til Fødevareminister Mogens Jensen.
Der var repræsentanter fra alle de 4 organisationer der har kæmpet så længe, nemlig Inges Kattehjem, Kattens Værn, Voice of Pets og Anima.
Fødevareministeren har fremlagt et forslag, der forpligter katteejere til at mærke og registrere deres katte. Hvis ikke, mister ejeren rettighederne til sin kat.
Vi vil sammen med de andre organisationer arbejde hårdt på, at forslaget bliver så godt som overhovedet muligt og dernæst vedtaget og udført i praksis, så både vi og de andre internater og tusindvis af katte vil få en højere status og en bedre tilværelse.

(læs mere om kattelov her)

Nyhedsbrev maj 2020

I vores seneste nyhedsbrev kan du læse om vores nye fotokonkurrence, om status på kattelov, lidt om vores samarbejde med Københavns universitet og selvfølgelig lidt om hvordan vi forholder os til Corona-situationen. Du kan læse nyhedsbrevet her: Nyhedsbrev maj 2020

 

Er du interesseret i at modtage vores nyhedsbrev fremover, kan du tilmelde dig lige her: Tilmeld nyhedsbrev

Vores blad – 50 års jubilæumsnummer

Den 18. april 2020 kan Inges Kattehjem, som den største private nonprofit dyreværnsorganisation for katte i Danmark, fejre 50 års jubilæum.
Det hele startede med at Inge Sørensen i efteråret 1967 på Vesterbro fandt en forhutlet og bange kat siddende på en gren i et æbletræ. Inges tro og vilje til at der skulle gøres noget for de mange forhutlede og hjemløse katte, inspirerede hende til at starte Kattehjemmet, og den 18. april 1970 åbnede Inges Kattehjem officielt i Glostrup – dermed var en ny epoke i dansk dyrevelfærd skabt.

Inges Kattehjem fremstår i dag som en moderne organisation og hjælper hvert år ca. 3000 katte, enten ved at omplacere dem i nyt hjem eller ved genudsætning.

Denne udgave af vores blad er tilegnet Inges Kattehjems 50 års jubilæum.
Bladet er bygget op således, at historierne så vidt muligt kommer i kronologisk rækkefølge.
Vi har bestræbt os på at få skildret det arbejde, der er pågået gennem årene til bedring af kattens forhold i hele Danmark, blandt andet i form af forskellige mærkesager, kampe, succeshistorier og projekter. Og så er der selvfølgelig seneste nyt fra afdelingerne som vanligt.
Rigtig god fornøjelse.

Du kan læse bladet her.

Bladet er udsendt sammen med den nyeste udgave af vores nyhedsbrev der kan læses her.

Ønsker du at tilmelde dig vores nyhedsbrev og være en af de første til at læse vores blad når du udkommer, skal du blot tilmelde dig her:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* indicates requiredInges Kattehjem frygter katastrofale følger af COVID 19

PRESSEMEDDELELSE

Begrænset kapacitet på grund af corona krisen vanskeliggør afhjælpning af kommende stor killingesæson, med fare for katastrofal stigning i antallet af hjemløse katte

Inges Kattehjem råber vagt i gevær og oplyser, at den begrænsede kapacitet, som følge af corona krisen, vil betyde, at man ikke er i stand til at afhjælpe en killingesæson, som den man oplevede i 2019. Det kan i værste fald medføre, at bestanden af hjemløse katte vil stige katastrofalt.

Sidste år oversteg antallet af killinger i Danmark langt den kapacitet der var til rådighed, og internater og dyreværnsorganisationer nærmest segnede under presset af uønskede killinger, der blev fundet i papkasser, på rastepladser eller dumpet i skoven.
Intet tyder på, at 2020 bliver anderledes, medmindre der handles NU.


Neutralisering kan afbøde katastrofal killingesæson
Inges Kattehjem opfordrer alle katteejere til at sterilisere eller kastrere deres katte NU for at undgå en katastrofal killingesæson i sommeren 2020.

Neutralisering (sterilisering eller kastrering) har altid været en mærkesag for Inges Kattehjem, og det er nu vigtigere end nogen sinde, at katteejere og andre tager ansvar og initiativ til at få neutraliseret deres katte NU, så vi undgår en katastrofe.  Det gælder ikke kun din egen kat, men tænk også gerne på andre katte såsom:

  • Katten i baggården
  • Katten i haven
  • Katten i kolonihaven
  • Katten i sommerhuset
  • Katten i stalden

Kontakt dyrlægen i dit område eller kontakt vore afdelinger i Glostrup og Odense, som står klar til at tage i mod tidsbestillinger. Da vi er en dyreværnsorganisation, tager vi fortsat tilløber katte i akutte livstruende situationer ind, i det omfang vi har kapacitet, og vore telefoner vil stadig være åbne for rådgivning.

Kontaktoplysninger
Inges Kattehjem, hovedafdeling
Ejbydalsvej 260, 2600 Glostrup, Tlf.: 44 85 35 55
www.inges-kattehjem.dk  / www.facebook.dk/ingeskattehjem

Forskningsprojekt om forholdet mellem mennesker og deres kæledyr

Københavns Universitet ønsker jeres hjælp til at nå ud til danske hunde- og katteejere, på vegne af et internationalt forskningsprojekt.

Forskningsprojektet undersøger forholdet mellem kæledyr og deres ejere – og helt specifikt hunde og katte. Forskningsprojektet er ledet af den svenske forsker Therese Rehn (Swedish University of Agricultural Sciences) og amerikanske forsker James Serpell (University of Pennsylvania School of Veterinary Medicine).

De har udviklet et spørgeskema til katte- og hundeejere, hvor Danmark er ét af de 36 lande inkluderet i undersøgelsen.

 

Vi håber, at I vil hjælpe Københavns Universitet med at indsamle data til dette spændende nye forskningsprojekt!

Perioden for indsamling af data er fra januar til og med marts måned 2020.

Link til spørgeskema for katteejere: https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=XZ9TTK5JJJ3N

Link til spørgeskema for hundeejere: https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=92NQY672S131

Skriv endelig til Björn Forkman (bjf@sund.ku.dk), hvis der skulle være nogle spørgsmål.

 

Med venlig hilsen

Björn Forkman og Mette Rosca fra Københavns Universitet

 

En snak om kattelov med Pia Kjærsgaard

Onsdag d. 27. november 2019 havde vi på Inges Kattehjem i Glostrup besøg af Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Pia Kjærsgaard til en snak om kattelovgivning. Med til mødet var også Mogens Wilbert, formand for Kattens værn og Camilla Olesen, Politisk chef for Anima. Sammen med os, repræsenterer Kattens Værn og Anima, DOSOs 21 dyreværnsorganisationers kamp for en kattelov. Herunder kan du se en lille video der viser hendes besøg.

 

Pia Kjærsgaard har også selv lagt en video op på sin Facebookside, med hendes eget indtryk af besøget. Den kan ses her.