Råd og vejledning

For plejefamilier

Forberedelse til nye plejefamilier

Som plejefamilie står du både med en stor opgave, men også med mange glæder og oplevelser, ved at følge et kuld killingers første levetid.

Vores ønske er, at gøre det så nemt som muligt for vores plejefamilier at opnå den viden det kræver, at have katte i pleje, samt at finde de nødvendige informationer om hvad man skal gøre i forskellige situationer.

Vi har derfor lavet et kursus som forberedelse på opgaven. Kurset består af tekst, videoer og quizzer indenfor forskellige emner og afsluttes med en ansøgningsformular til at blive plejefamilie.

 

Kurset er obligatorisk

Det er obligatorisk at tage kurset, hvis du ønsker at blive en af vores plejefamilier. Kurset er gratis og tager ca. halvanden time at gennemføre – du behøver ikke gennemføre det hele på én gang. Al informationen fra kurset er også tilgængelig her på siden, hvis der er behov for genopfriskning.

Når du har gennemført kurset og udfyldt ansøgningen, vil du blive kontaktet af os. Her sikrer vi, at du har de rette omgivelser, tid og overskud, samt er det rigtige match til at blive plejefamilie.

 

Kursus for plejefamilier

Kurset er gratis og tager ca. 1-1,5 time at gennemføre. Du behøver ikke gennemføre hele kurset på én gang, – du kan starte det og vende tilbage til det, når det passer.

Formidling af plejekatte sker i vores facebookgruppe

Når du er blevet registreret som plejefamilie hos os, bliver du inviteret til vores plejefamiliegruppe på Facebook. Her lægger vi opslag op, når der er aktuelle behov for plejefamilier, hvor man kan kommentere på opslaget, hvis man er interesseret.

Vi kontakter derefter interesserede plejefamilier ud fra først til mølle princippet, men forbeholder os retten til at vælge den plejefamilie, der bedst opfylder det aktuelle kulds behov. Ved specielle tilfælde som kræver mere omfattende pleje, kan vi også kontakte udvalgte plejefamilier direkte.

Når vi kontakter en mulig plejefamilie har vi først en dialog om kuldets behov, hvorefter du bekræfter at tage det i pleje – derefter aftales der afhentningstidspunkt.