Der er flere måder, hvorpå du kan hjælpe os som frivillig:

 

… Ude på kattehjemmet:


På et Kattehjem er der naturligvis altid meget rengøring HVER eneste dag. Burene skal rengøres, kattebakker og foderskåle skal vaskes af, og gulve mm. skal vaskes. Derudover skal kattene selvfølgelig have frisk foder og vand hver eneste dag. Det er rimeligt hårdt fysisk arbejde, men der er også tid til at nusse kattene og hygge lidt om dem.

Vi er en dyreværnsorganisation med begrænsede ressourcer, der er afhængig af hjælpen fra de frivillige. Kattehjemmet har især brug for ”ekstra hænder” i højsæsonen – fra maj til september – hvor der er mange katte til nye hjem og utallige små killinger, der skal passes. På Kattehjemmet i Glostrup er der desuden en pension, hvor rigtig mange katte bliver passet i højsæsonen (pensionen giver hvert år en økonomisk indtægt, der anvendes til at hjælpe de hjemløse katte). Det er jo også i sommerperioden, hvor alle gerne vil have ferie.

 

… Plejefamilie derhjemme:

HAR DU DEN NØDVENDIGE TID?

Man skal hverken være hjemmegående eller pensionist for at kunne pleje. Størstedelen af vores familier passer job og fritidsaktiviteter ved siden af som vanligt. Men det tager tid når man er hjemme og aftnerne hvor man måske smækker benene op i sofaen, går i stedet med rengøring efter killinger, veje dem, socialisere dem osv. Det er også vigtigt at have sig i tankerne at killingerne kan blive syge og kan have behov for at blive tilset af vores dyrlæge en del gange under opholdet. Højsæsonen for killinger topper typisk i sommerferien så det er også vigtigt at man har gjort sig klar på om man skal ud og rejse.

HAR DU DEN NØDVENDIGE PLADS?

Man behøver ikke bo i et palæ, selv små lejligheder dur. Det vigtigste er dog at man har et rum, man kan lave til et ”killingeværelse”. Dette rum skal bruges når man ikke er hjemme og om natten, hvor der ikke kan holdes opsyn med dem. Mange plejefamilier benytter badeværelset, da det er nemt at rengøre, samt der typisk ikke er synlige ledninger eller ting der kan falde ned, som killingerne kan komme til skade på.

KAN MAN HAVE KAT I FORVEJEN?

Ja, jo flere killingerne kan præges på desto bedre, i særdeleshed dem der ingen kattemor har. Men kig på dit eget kats sind,
ville den/de kunne håndtere en håndfuld hoppende og aktive killinger?

HAR DU SINDET TIL DET?

At have med levende dyr at gøre er altid følelsesmæssigt betonet, særligt når man huser dem i eget hjem. Det er svært når killingerne bliver syge og man desværre kan ende ud med en aflivning og det er rigtig svært når de skal tilbageleveres på internatet. Man knytter sig meget mere end man tror.

Her kan du downloade vores plejefamiliemanual i pdf-format og læse mere om arbejdet med at opfostre et kuld killinger: Plejefamiliemanual

Ønsker du at være frivillig, så udfyld vores formular.