Book din næste aftale med Inges Kattehjem

Har du et sygt eller tilskadekommet dyr, bedes du ringe på tlf. 44 853 555

Uden for vores åbningstid henvises du til en vagthavende dyrlæge

Når du bestiller en tid til neutralisering, skal der bestilles én tid pr. kat !!

Ofte

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Adopteret fra Inges Kattehjem

Katte der er adopteret fra Inges Kattehjem kan have særaftaler i forbindelse med et dyrlægebesøg.
Det være sig tilsynekomst af skjulte sygdomme indenfor 30 dage efter adoption eller en revaccination, neutralisering eller tandbehandling som er inkluderet i adoptionsprisen. Her skal der booke som normalt, og ses bort fra prisen den pris, der fremkommer på skærmen. Uanset hvad der vælges i bookingsystemet, så vil katten få det manglende fra vores adoptionspakke. Ønskes der at tilkøbes ekstra services, så kan dette krydses af i bookingen under ”Ekstra services”. Det kan f.eks. være Bodystocking, rabies vaccine, pas og lign. 

Kastration

Kryptorchid

Langt de fleste hankatte har begge deres testikler i pungen, men indimellem sker det, at den ene ikke falder ned som den skal, og kan derfor have placeret sig i bugen eller lysken. Dette kalder man en kryptorchid hankat. Dette er en lidt større operation, som følgelig tager længere tid. For at kunne afsætte den rigtig tid til operationen, vil vi meget gerne have besked, hvis det i forvejen vides at katten er kryptorchid – vær venligst opmærksom at der hertil vil komme et tillæg – se prislisten

Sterilisation

Drægtig eller har fået p-piller
Det er ikke altid man kan se på en kat at den er drægtig. Men vides dette eller er der blot en mistanke herom, så vil vi meget gerne vide besked. Det samme gør sig gældende, hvis katten har fået p-piller. Ved en sterilisation fjerner vi normalt kun æggestokkene, men ved indtag af p-piller kan livmoren have forandringer, som gør at katten ikke kan steriliseres som normalt.  Ved drægtighed og forandringer af livmoderen, vil hele livmoren blive fjernet, hvilket tager længere tid. Vi vil derfor gerne have mulighed for at afsætte mere tid i disse tilfælde. – vær venligst opmærksom på at der vil komme et tillæg – se prislisten.
– skulle katten alligevel ikke være drægtig, eller have forandringer på livmoderen sfa. p-piller, vil hun blive steriliseret på normalvis uden de ekstra omkostninger.

Mærkning

Der er én mærkning med i prisen. Det kan enten være et øremærke, hvilket er en tatovering med en unik bogstavs-og talkombination, eller det kan være en chipmærkning, hvilket er en lille chip på størrelse med et riskorn som skydes ind under huden med en kanyle. Chippen indeholder en unik 15-cifret talkombination, som skal aflæses med en scanner. Katten bliver herefter registreret inde i Dansk katteregister, sammen med dine oplysninger. – De oplysninger der udfyldes i forbindelse med bookingen.
Katte der bliver adopteret ud herfra, er altid både øremærket og chipmærket. Det gør vi fordi hver type har sine fordele og sine ulemper. Øremærket kan ses på afstand og kan aflæses uden særligt udstyr. Desværre kan det blive utydeligt og man oplever jævnligt at et eller flere af tegnene bliver ulæselige. Det er dog stadig tydeligt, at katten er mærket og at den derfor har en ejer et sted. Chippen bliver ikke utydelig, og scanneren finder altid den præcise talkombination, men man kan ikke se eller mærke om en kat er chipmærket uden brug af en scanner. Derfor anbefaler vi altid at mærke med begge dele. En ekstra mærkning koster et tillæg – se prislisten.
Øremærkning kræver at katten bliver lagt i narkose, så vælger man kun én type mærkning, anbefaler vi at man får lavet et øremærke. Ønsker man så senere også at give katten en chip, så kan dette gøres uden behov for narkose.

Vacciner

Hos os kan der vælges imellem 2 vaccinerer – Basisvaccinen, der dækker kattesyge (parvovirus) og katteinfluenza (herpes- og calicivirus) og den udvidede vaccine, som udover at dække de samme sygdomme som i basisvaccinen også dækker Felin Leukæmivirus (Felv).
For at opnå en basisvaccination bør katte under 1 år bliver vaccineret 2 gange med 3-4 ugers mellemrum – revaccination er ikke inkluderet i prisen.
Yderligere kan der vælges en rabiesvaccine, som dækker mod sygdommen rabies. Dette er ikke en vaccine som normalt bruges i Danmark, medmindre katten skal rejse til udlandet/passere grænsen. De fleste lande inkl. Danmark kræver at katten har et kæledyrspas med en gyldig rabiesvaccination. For at være gyldig skal rabiesvaccinationen være min. 21 dage gammel, derefter holder den op til 3 år (afhængig af mærke- Den vi bruger her, holder i 3 år efter vaccinationsdato)
For at kunne udstede et pas til din kat, skal katten have en læselig ID-mærkning, da denne skal indføres i passet og tjekkes ved hver revaccination med rabies.

Fiv/Felv -test

Dette er en blodprøve hvor der kun testet for de 2 sygdommer Fiv og Felv – læs mere om sygdommene Fiv, også kaldet Katte AIDS og Felv- Felin Leukæmivirus her

Løveklip

Ved løveklip forstås at katten vil blive klippet med maskine på hele kroppen og på ben og hoved efter behov. Det er oftest nødvendigt at katten får noget beroligende eller bliver lagt i fuld narkose, for at vi kan få lov til at komme ordentligt til pelsen

Tandbehandling

Forud for bestilling af en tandbehandling, forudsættes en forundersøgelse, hvor behovet og omfang af behandlingen vurderes. Det er væsentligt at vi har en idé om hvad og hvor meget der skal foretages.
Med tandbehandlinger, kan der dukke nye fund op når først katten ligger i bedøvelse. Eksempelvis kan der nogle gange ses læsioner, hvor dele af tandroden er blottet, når den overliggende tandsten er renset bort. Skulle der dukke uforudsete fund op, vil du blive kontaktet på telefonen for nærmere aftale. 

Røntgen – vi anbefaler altid at der som minimum bliver taget et røntgenbillede efter fjernelsen af en tand, så man kan sikre sig at alle rodstumper er kommet med ud. Hertil er der flere tandsygdomme, hvor sygdom i tænderne umiddelbart er svær at spotte ovenfra, men hvor det er nødvendigt med røntgenbilleder for at kunne afklare tandens sundhedstilstand i randen og roden – altså gemt under tandkødet.

Faste

Katten skal være fastet ved ankomst. Den må ikke have spist siden kl. 22 dagen forinden, men må gerne få vand.