Støt Inges Kattehjem

Hvornår må killingerne forlade deres Mor?

Ifølge killingebekendtgørelsen fra oktober måned 2009 skal killinger være 12 uger gamle, før man må tage dem fra deres mor. Den der køber eller sælger en killing under 12 uger kan straffes med bøde.

Killinger under 12 uger må kun formidles videre, såfremt der er tale om en samlet overdragelse; det vil sige. at mor og søskende følger med.

Killingerne undgår adfærdsproblemer ved at blive hos deres mor og søskende

Inges Kattehjem er yderst tilfredse med denne bekendtgørelse, da killinger får alvorlige adfærdsproblemer, hvis de tages fra tidligere. Derfor skal du reagere, hvis du er vidende om, at for små killinger bliver solgt eller givet væk. En killing har brug for at være hos sin mor og sine søskende, til den er færdigsocialiseret af flokken i 12 ugers alderen. Moren og de andre killinger er naturligvis de rette til at lære killingen at blive en god kat med rigtig katteadfærd. Dør moren eller forsvinder, har killingerne i høj grad stadig brug for hinanden. Killinger, som tages fra deres mor og søskende, før de er 12 uger, udvikler ofte nogle massive adfærdsmæssige problemer, når de bliver ældre; typisk urenlighed, aggressivitet, skyhed og/eller destruktiv adfærd. Man skal med andre ord aldrig have en killing under 12 uger alene. Finder man en lille, forladt killing, man gerne vil tage sig af, bør man veje den og se, om vægten er over 1200-1400 gram. Vejer killingen mindre, er den med største sandsynlighed under 12 uger og skal i så fald have en jævnaldrende killing at være sammen med – i det mindste til den er over 12 uger gammel.

Kontakt eventuelt Inges Kattehjem for råd og vejledning.

Læs bekendtgørelsen: Bekendtgørelse om overdragelse af kattekillinger