På flyttedagen

Hold katten i et rum, der allerede er tømt for møbler, med dens vante ting (kattebakke, soveplads, mad og vand). Lås døren indtil alle fremmede er ude af boligen, eller sæt en seddel på døren hvorpå der står: ”Pas på – løs kat!”. Tag selv katten med til det nye hjem i en sikker transportkasse. I den nye bolig sætter du igen katten i et tomt rum med dens personlige ting.

Efter flytning

Når al flytningen er overstået, og der er ro i hjemmet efter en dags tid, kan du lukke katten ud i resten af boligen. Hvis katten løber bort et helt fremmed sted, har den ikke mulighed for at finde tilbage. Selvom du tager disse forholdsregler, kan uheldet alligevel være ude. Derfor er det meget vigtigt, at katten er ID-mærket og registreret i Dansk Katteregister. Ellers får du højst sandsynligt aldrig din kat tilbage igen.

Hvis du har en udekat

Hold udekatte inde i minimum 3 uger! Hvis du lukker katten ud inden der er gået 2 uger, risikerer du at den ikke kan finde tilbage. Den skal først have vænnet sig til de nye lugte og lyde indenfor. I løbet af de to uger hælder du det brugte kattegrus ud i haven, så katten kan finde tilbage på sine egne lugte. Luk katten ud på tom mave, så den hurtigt kommer igen for at få mad. Gå med katten ud i haven i starten og kald den tilbage igen efter hver halve time, så den holder sig i nærheden.

Du kan starte med at ”lufte” katten i sele. Du må aldrig lade en kat i sele alene uden opsyn, da den kan blive kvalt i seletøjet.