En øremærkning sikrer, at du kan lettere finde din kat igen, hvis den bliver væk. Du kan læse mere om, hvad du gør og hvad det betyder her.

Øremærket er et unikt kodenummer, der tatoveres i begge kattens ører. Øremærkningen foretages gerne i forbindelse med neutralisering i 4-5 måneders alderen. Dyrlægen smører farve i ørerne og benytter en speciel tang til at lave øremærket. Katten mærker intet.

Øremærket er hovedsagligt 6 positioner langt som først består af 3 bogstaver og derefter 3 tal.

Inges Kattehjem anbefaler, at man lader sin kat øremærke og registrerer den i Dansk Katteregister.

Når katten er øremærket, skal du oprette den i Dansk Katteregister, som administreres af Inges Kattehjem. Oprettelsen er gratis. Uanset om katten kommer ud eller kun lever inden døre, er det vigtigt, at den bliver øremærket, da tusindvis af både inde- og udekatte forsvinder fra deres ejere hvert år. Øremærkningen sikrer da, at man kan finde frem til kattens ejer via Dansk Katteregister.

Chipmærkning er et godt supplement til øremærkning men bør aldrig stå alene. Aflæsningen af en chip kræver en speciel scanner som kun dyrlæger og internater er i besiddelse af, og man kan ikke se på katten, at den er mærket og derfor har en ejer.

Øremærkningen kan til gengæld aflæses af alle, og man kan på afstand se, at katten tilhører nogen.

Chippens fordel er, at den altid vil angive den korrekte kode, hvorimod øremærkningen som enhver anden tatovering kan blegne med alderen eller være svær at aflæse.