Katten kan trives udmærket inde døre, hvis den ikke har været vant til at komme ud, da den dermed ikke vil længes efter det. Det er de absolut færreste katte, der kan vænne sig til at være inde, når først de har løbet ude.

Katten skal være neutraliseret (steriliseret eller kastreret). Ellers vil den mistrives ved at være spærret inde med sin kønsdrift. Ukastrerede hankatte afmærker deres territorium med ildelugtende urin. Usteriliserede hunkatte er også urenlige og kalder på partnere gennem vedvarende mjaven – ofte om natten.

En kat, der kun lever inde, har brug for aktivering. Det er f.eks. en rigtig god investering at anskaffe sig et stort kradsetræ fra gulv til loft, som den kan boltre sig på. Inges Kattehjem sælger gode kvalitets kradsetræer på alle vores afdelinger. Derudover kan man med få midler lave kreative indretninger, der ikke vil være til gene for dig men til stor glæde for kattene. Sæt f.eks. hylder op som tilgodeser kattens behov for at bevæge sig i de højere luftlag. Det sikrer samtidig god motion. Skær små huller i forskellige æsker og kartonner og lad katten fiske tørfoder ud. Tænk i muligheder for at beskæftige katten både fysisk og mentalt.

Få mere inspiration til aktivering her.

Inges Kattehjem anbefaler, at man holder to katte sammen. De aktiverer hinanden.

Adfærdsproblemer

Katte, der keder sig, udvikler ofte adfærdsproblemer. De kan blive urenlige, soignere sig overdreven, blive destruktive i deres adfærd eller aggressive i deres leg. Et eksempel på sidstnævnte kan være, at katten kan finde på at ”overfalde” ejerens ben eller andet, fordi den savner at blive leget med. Hvis du følger ovennævnte råd, er der store chancer for, at dine kat vil trives som indekat.

Husk at sikre vinduer og altaner

Katte kan få meget tid til at gå med at kigge ud og følge med i, hvad der foregår. Men hvis en kat ser en fugl, en flue eller lignende, vil den sætte efter, da en kat handler pr. instinkt. Husk derfor at sikre vinduer og altaner med net, så katten ikke kan falde ud eller stikke af.

Kattegræs eller kattemalt

Det er en god idé med kattegræs eller kattemalt til indekatte, da det holder maven fri for hårboller. Kattegræs påvirker maven, så katten kaster hårbollerne op, såfremt de stadig ligger i mavesækken. Kattemalt hjælper med at få hårbollerne til at passere ud med afføringen.