VERDENS FØRSTE KLONEDE KAT

Da Huang Yu mistede sin elskede kat Garlic da den blot var 2 år gammel, kunne han ikke bære at han ikke længere var en del af hans liv. Han havde læst om et kinesisk firma der havde haft stor succes med at klone hunde og han opsøgte dem derfor, for at høre om de kunne klone Garlic. Firmaet Sinogene tjener deres penge på at klone hunde for rige kinesere og ville gerne hjælpe Huang med at få en ny version af hans kat. Prisen for en kloning er ca. 266.000 danske kroner.

Den 21. Juli 2019 kom den nye Garlic til verden. Det kinesiske firma har indtil nu haft succes med at lave 400 klonede hunde, der i gennemsnit har kostet ejerne 360.000 kr. stykket. Til trods for dette, er det ikke kun rige mennesker der vælger at få klonet deres elskede kæledyr. Firmaets chef Mi Jidong fortæller:

“Hvor vi end har fået vore kæledyr fra, så ser ejerne dem som en del af familien. At klone kæledyr er noget, som den unge generation finder helt naturligt.”

Huang fortæller glædeligt at Gerlic version 2, er 90 procent den samme som gamle Garlic og at de to katte, uden tvivl, deler personlighed. Firmaet Sinogene tror, at markedet for klonede dyr står foran en meget hurtig opblomstring i Kina, men indtil videre er det ulovligt at klone dyr i Danmark – dette gælder både kæledyr og landbrugsdyr. Et af de lande, hvor kloning er lovligt, er Sydkorea, hvor sangerinden Barbra Streisand sidste år annoncerede, at hun havde fået klonet sin hund hos Sooam Biotech Research Foundation i Seoul. De har indtil videre har klonet omkring 800 kæledyr. De tager dog 675.000 kroner pr. styk, så hvis du allerede nu ved at du vil udødeliggøre dit kæledyr, så er det med at komme igang med opsparingen.

kilde: bt.dk