Måske har du haft en kat, som gav sig til at sutte på dit tøj, når du sad med den. Killinger er født med et behov for at sutte, da det er sådan, de dier hos deres mor. Killingen begynder at spise selv, når den er ca. 4 – 5 uger gammel, og de fleste kattemødre lader ikke killinger over 8-10 uger die. Bliver killingen moderløs, før den er 12 uger og færdigsocialiseret, er det muligt, at den ikke har fået tilfredsstillet sit suttebehov. I stedet overfører den behovet for at die til en finger, sin hale, et stykke tøj; mulighederne er mange.

At katten føler behov for at sutte er ikke i sig selv et problem, men vanen kan blive problematisk, hvis katten kaster sin kærlighed på stof eller andet materiale, som den sluger, mens den sutter.

Hvis katten ynder at sutte på eksempelvis en uldsweater, vil ulden samle sig i maven, hvilket kan medføre forstoppelse, mavesmerter og alvorligere komplikationer. I dette tilfælde må man undlade at lade kattens foretrukne materiale ligge fremme og i stedet købe et tøjdyr med glat overflade, den kan benytte i stedet. I ganske sjældne tilfælde udvikler enkelte katte et tvangspræget forhold til at sutte, hvor katten f.eks. sutter så voldsomt på sin hale, at pels og hud tager skade. I så fald må man opsøge en dyrlæge, som kan foreslå den rette behandling til ens kat.