Vores arbejde

Formidling

Inges Kattehjem har internater på Sjælland og Fyn og tager imod alle tamme, hjemløse katte og killinger fra gaden. Disse katte ville ellers dø en langsom og pinefuld død, da katten ikke hører hjemme i vores natur og er afhængig af mennesker for at kunne klare sig.

Hjemløse katte og killinger udgør størstedelen af de mere end 3000 katte, vi formidler til nye, kærlige hjem hvert år. Mange af disse katte har været uønskede hos deres familier og er derfor smidt ud af hjemmet til en uvis skæbne. Nogen vælger simpelthen at flytte fra katten, der fortsat holder til ved huset og venter på at blive fodret. En del af disse „affaldskatte” er små killinger, som knap har fået øjne, og nogle af disse er smidt ud i containere, skraldespande og plasticposer.

Alle får de et nyt liv via vores internater, og dette vigtige arbejde er du med til at støtte, når du giver os et bidrag.

Genudsætning

Nogle katte er desværre ikke tamme nok til at kunne håndteres på internatet, men disse katte fortjener selvfølgelig også at blive hjulpet.

Inges Kattehjem støtter derfor genudsætning, hvor vi billigt sørger for, at katten bliver undersøgt for sygdomme, neutraliseret og øremærket, og derefter sættes den tilbage i sit vante miljø, hvor nogen påtager sig at sørge godt for den. Dette er den eneste måde, hvorpå de vildtlevende katte kan leve et anstændigt liv.

Rådgivning

Hovedafdelingen i Glostrup har åbent for rådgivningstjenesten på telefonen. der besvares dagligt mellem 50 og 100 opkald, derfor kan telefonen til tider meget optaget. Derfor opfordre vi først til at søge en løsning her på hjemmesiden. Skriv dit spørgsmål i søgefeltet øverst, som oftest får du hurtigere et svar på denne måde. Du er naturligvis altid velkommen til at ringe hvis du ikke finder svar på hjemmesiden.

Mange af disse opkald drejer sig om ”affaldskatte”, der skal indleveres på vores internater. Vi modtager også henvendelser fra folk, der af forskellige årsager ikke længere kan have deres kat. Er der plads på internatet, kan vi tilbyde at finde katten et nyt hjem.

Derudover yder vi rådgivning om adfærd; f.eks. om urenlighed, aggressivitet eller angst. Vi hjælper ejeren med at udrede, hvorfor problemet er opstået, og vi vejleder i forhold til at løse det, så ejer og kat atter kan leve godt sammen.

Vi gør opmærksom på at vores konsulenter ikke er dyrlæger og derfor, som udgangspunkt, ikke kan besvare spørgsmål om din kats helbred. Tror du at din kat er syg, henviser vi derfor til at du kontakter en dyrlæge.

Oplysning

En af vores vigtigste opgaver er at oplyse så bredt som muligt om kattens trivsel, da kattens velfærd er uløseligt forbundet med den viden, befolkningen har om dens behov. Jo flere der kender kattens behov, jo flere katte vil leve bedre liv, og således højnes den generelle levestandard for katte over hele Danmark. Derfor udsender vi to gange årligt (april og november) vores medlemsblad med post til omkring 5.000 støttemedlemmer. Desuden udsender vi medlemsbladet yderligere to gange årligt (februar / september) med digitalt nyhedsbrev til vores støttemedlemmer. Du kan også få bladet ved at tilmelde dig nyhedsbrevet på vores hjemmeside

Nogle af de samme temaer går igen som f.eks. vigtigheden af neutralisering (for at forhindre ”overskudskillinger”, der ikke er hjem til), da der hele tiden kommer nye katteejere til, som har brug for vejledning.

Politisk arbejde

Inges Kattehjem er repræsenteret i en del råd og udvalg og giver professionel sparring til flere instanser, der arbejder for at højne kattens velfærd. Vi sørger for at være synlige i den offentlige debat, og vi gør hvad vi kan for at sætte fokus på de områder, hvor lovgivning og/eller procedurer bør ændres; f.eks. i forhold til dyr efterladt af mennesker, der er blevet for dårlige til at klare sig selv.

Dansk katteregister

Hvis en kat forvilder sig bort fra sit hjem, er den ilde stedt uden en øre- eller chipmærkning. Men mærkningen er ikke meget værd, såfremt katten ikke er (korrekt) registreret i et af Danmarks to katteregistre. Inges Kattehjem driver det ene register, (Dansk Katteregister). Det er gratis at tilmelde sin kat hos os, og på Dansk-katteregister.dk er det altid er muligt at søge på øre- eller chipmærke efter ejeren til en bortløben kat, selvom det er aften, weekend eller helligdag.