Kære Katteven

Så er der begyndt at komme gang i den i vores afdelinger. Mange skønne og dejlige voksne katte sidder lige nu og venter på at få et nyt dejligt hjem. Det er også nu vi ser de drægtige hunkatte komme ind og der er travlt i vores klinik, da mange nu skal have neutraliseret deres katte der er kommet i forårshumør.
Herunder kan du læse om hvad vi har gjort for at hjælpe kæledyrene i Ukraine, hvordan vi modtager vores hjemløse katte og så en helt speciel nyhed på denne helt specielle dag.

Kærlig hilsen
Inges Kattehjem

Hjælp til Ukraine

Da vi hørte at de Ukrainske flygtninge havde brug for transportkasser og mad til deres kæledyr, gik vi straks igang med at indsamle. Her kan du se vores bidrag som en af vores medarbejdere fik kørt ud til et af de mange opsamlingssteder der var i landet og i skrivende stund er det ankommet til den Ukrainske grænse.

Møde hos fødevarestyrelsen

Vi har været til møde sammen med flere andre dyreværnsorganisationer hos Fødevarestyrelsen. Mødet var om situationen omkring de flygtninge, der er på flugt med deres kæledyr fra Ukraine og om hvordan vi kan hjælpe.

Som følge af den russiske invasion af Ukraine anvender EU og Danmark en særlig undtagelsesmulighed i forordning 2013/576, der betyder, at personer, der rejser med deres kæledyr fra Ukraine, kan indføre dette til EU/Danmark, selvom dyret ikke opfylder alle kravene.

Vi er i gang med at se på mulighederne for, hvordan vi kan indkvartere kattene, da man på grund af stor forekomst af rabies i Ukraine, er nødt til at isolere dyrene i længere tid. Vi opdaterer når vi ved mere.

Du kan læse mere om det her 👇

https://foedevarestyrelsen.dk/indgange/aktuelt-om-ukraine

Inges kattehjem er nu det første sted i Danmark, der er godkendt til at chippe mennesker

Har du tit tænkt det kunne være smart at få chippet ikke kun dine dyr, men også dig selv eller dine børn? Så har vi snart muligheden for at give dig chancen. Da vi har stor erfaring med at chippe katte, har vi derfor som det første sted i Danmark, nu fået tilladelse til også at chippe mennesker.

Slås dine børn altid om slikskålen fredag aften? Så kan du fremover have skåle med indbygget scanner, så du nemt og bekvemt kan styre dine børns indtag af fredagslik, når de har hver deres skål der kun åbner med deres egen unikke chip. Slut med at stjæle fra hinanden og I kan fremover hygge jer i ro og fred.

Følg med på vores hjemmeside, vi opdaterer så snart det er muligt…..

Sådan byder vi en hjemløs kat velkommen

Mange går sikkert og tænker på hvordan det foregår, når en kat kommer på et internat. Mange har jo aldrig set et internat/Kattehjem i virkeligheden.

Hos os starter de altid med at komme i et bur. Dette fordi en kat ville blive enormt skræmt og stresset, hvis den kom direkte ind at gå sammen med de andre katte. Vi skal også have muligheden for at observere at katten spiser, drikker og er på kattebakken. Men det er selvfølgelig også meget vigtigt at katten er tjekket af vores dyrlæge og er sund og rask inden. Når de er klar kommer de videre ud i en anden afdeling, hvor de også kan gå rundt, lege og hygge sammen med de andre katte.

Så derfor sidder vores katte altså i bur i en kortere periode, men vi gør alt for at gøre det så hyggeligt og rart for dem som muligt.