Hvis der er problemer med vildtlevende katte (født og opvokset uden mennesker) i dit boligområde, kan du kontakte teknisk forvaltning i din kommune.
Nogle kommuner har en ordning med en kattefanger, der sætter fælder op og rydder op i bestanden.
Vil kommunen ikke hjælpe, ring da til Kattens Værn på 38 88 12 00. Det er bedre for kattene at blive aflivet humant hos dyrlægen end at lide en langsom død med sult og sygdom.
Ifølge bekendtgørelse om indfangning og aflivning af hjemløse katte, må herreløse katte KUN indfanges med henblik på aflivning efter anmodning fra kommunen og aflives af en praktiserende dyrlæge eller af personer, som denne har instrueret og fører tilsyn med. Indfangning med andre formål end aflivning kan ske på anmodning fra enhver. Se bekendtgørelsen i sit fulde omfang her: (Bekendtgørelse)
Fælder kan lejes på Inges Kattehjem. Ring til din lokale afdeling for yderligere information. Se telefontider (her).
Muligheder for genudsætning af vildtlevende katte
Hvis du har interesse i at tage dig af vildtlevende katte i dit område, kan du kontakte den lokale dyreværnsforening, dyrlæge eller kommune.
Du kan få råd om hvilke muligheder, der er i netop dit område. Det første skridt er, at kattene bliver indfanget og steriliseret eller kastreret samt øremærket, hvorefter de sættes tilbage i det fri.
De fleste steder skal de samtidig testes for smitsomme sygdomme. Mange dyrlæger hjælper med at begrænse antallet af områdets herreløse katte ved at give rabat på at sterilisere eller kastrere og øremærke vildtlevende katte, der genudsættes.
Efterfølgende skal du sørge for at fodre kattene regelmæssigt og holde opsyn med kattebestanden.
Ligeledes er det vigtigt, at du sørger for læ mod vind og vejr til kattene. Hvis du finder et sygt eller tilskadekommen dyr, skal du kontakte Dyreambulancen på 1812. Den henter dyret gratis og bringer det til en dyrlæge.
Download vores (flyer om at lave et genudsætningsprojekt) her på siden.