Inges Kattehjem og andre dyreværnsorganisationer, der arbejder for katte, dedikerer i uge 39 til katte. I år vil vi sætte fokus på det ansvarlige ejerskab. Der vil være arrangementer i dyreklinikker, supermarkeder, m.m. over hele landet.

Formålet med Kattens Uge 39 er at:
– øge bevidstheden om det ansvarlige ejerskab.
– øge antallet af mærkede og registrerede katte.
– øge antallet af neutraliserede katte.
– mindske antallet af katte på internaterne.
– mindske antallet af dumpede katte, uønskede killinger og hjemløse katte.

De otte dyreværnsorganisationer, der står bag Kattens Uge 39 er: Inges Kattehjem, Kattens Værn, Dyrenes Beskyttelse, Dansk Dyreværn Århus, Dyrefondet, Dyreværnsorganisationernes Samarbejdsorganisation (DOSO), Dansk Katteregister, Det Danske Katteregister og Den Danske Dyrlægeforening.

Baggrund for Kattens Uge 39
Vi har siden 2014 været med til at holde Kattens Uge 39 for at have en årlig tilbagevendende begivenheder, hvor alle otte dyreværnsorganisationer fokuserer på kattens velfærd, og hvor producenter af katteprodukter støtter op om arrangementet. Det er målet, at vi derved kan nå ud til mennesker, som f.eks. fodrer katte, men ikke tager ansvar for dem; ikke får steriliseret katten men sætter killingerne ud eller drukner dem; etc.

Sidste år producerede arbejdsgruppen af dyreværnsorganisationer en video om hjemløse katte “Føj for Katten”, som du kan se her:

Du kan også følge med i debatten om Kattens Uge 39 på den fælles Facebook side Her

Kattens uge 39 – 2017

Hvilke aktiviteter afholdes i Kattens Uge 39?
Inges Kattehjem sætter igen fokus på hjemløse katte og ansvarligt ejerskab. Der er nemlig op mod 500.000 katte i Danmark, som ikke har nogen ejer, killinger bliver stadig sat ud, og katte bliver stadig efterladt i sommerhuse eller lejligheder.

Inges Kattehjem er særligt opmærksom på vigtigheden af, at kattene bliver mærket (øre- eller chipmærket) og neutraliseret (steriliseret / kastreret).

Royal Canin vil på facebook afholde en fotokampagne. Donationerne vil bla. gå til Inges kattehjem. Alle Inges afdelinger deltager i kampagnen

Hvad er en vildtlevende kat?
I Danmark har vi ikke vildkatte, men du kan finde dem så tæt på som i Tyskland, da de blandt andet findes i Central og Sydeuropa. Her i landet har vi vildtlevende katte. Det er tamkatte, født uden menneskekontakt, og derfor vokser op og bliver en ”vild” kat. En vildtlevende kat, kan ikke klare sig uden hjælp fra mennesker ulig en vildkat.

Hvad er en genudsætningskat?
En genudsætningskat er en vildtlevende kat. Det vil sige, at en tam tilløberkat ikke skal genudsættes men indleveres til et internat til nyt hjem, hvis man ikke kan finde ejeren via mærkning eller opslag. Vildtlevende, ikke tamme katte kan ikke afleveres på internat og formidles til nye hjem. Sådanne katte kan ikke håndteres af mennesker og finde sig til rette i et privat hjem.

Hvad er en genudsætning?
Genudsætning betyder, at man indfanger en vildtlevende kat i en fælde, der kan lejes hos Inges kattehjem. Katten lægges i narkose og testes for katteaids og katteleukæmi. Er disse negative bliver den neutraliseret og øremærket. Efter den har siddet til observation et par dage for at sikre at operationssåret heler pænt, afhentes den og sættes tilbage i det område den kom fra og man forpligter sig til at sørge for den. Normalprisen for en genudsætning er kr. 500,-

Hvorfor genudsætte?
Udover de åbenlyse fordele for kattene, der får nogen til at sørge for dem, er der kun fordele for de mennesker, der vælger at genudsætte. Neutraliserede katte slås og hyler ikke i kampen om at få lov at parre sig og markerer ikke deres territorium med ildelugtende urin. Man slipper desuden for uønskede killinger. Sidst men ikke mindst er kattene dygtige jægere, der holder rotter og mus væk.

Læs endnu mere om dette i vores blad