Nyhedsbrev – Marts 2021

Er det nu kattens status højnes?

I 50 år har Inges Kattehjem arbejdet for at forbedre forholdene for de danske katte og højne deres status.

I 20 år har vi bedt politikerne om hjælp, da det er en umulig opgave for dyreværnsorganisationerne at stå med alene. Gennem årerne har vi haft mange politiske møder for at oplyse dem omkring problematikkerne med hjemløse katte i Danmark. Siden november 2018 har vi arbejdet meget intens for en bedre lovgivning.

Nu ser der endelig ud til at give pote. 4. marts 2021 var der første behandling af et lovforslag om en ændring i mark- og vejfredsloven.

Det nye lovforslag der skal til afstemning, vil fremover forpligte alle katteejere til at mærke og registrere deres katte. Hvis ikke, mister ejeren rettighederne til sin kat. Hvis alt går som planlagt træder de nye regler i kraft den 1. juli i år.

læs mere her


Der er forår i luften

Har du en kat, er det vigtigt, at den bliver neutraliseret, så den ikke kan formere sig. Så er du sikker på, at du ikke pludselig står med et kuld killinger og dermed er med til at bidrage til antallet af uønskede killinger. Vi er lige nu i højsæson for hunkatte i løbetid. Så det er nu du skal bestille tid hos dyrlægen.

Øremærk din kat i samme omgang

Vi anbefaler at øremærke katten samtidig med at den neutraliseres, da den i forvejen er i narkose. Ved øremærkning presses små huller i ørerne med en speciel tang, som derefter fyldes med farve.

Læs mere om øremærkning og registrering her: www.dansk-katteregister.dk

Fordele ved neutralisering

  • Studier viser, at neutraliserede katte generelt kan lægge et par år til den forventede levealder.

  • Der er alt for mange katte i Danmark, og en neutraliseret kat bidrager ikke til overproduktionen.

  • Neutraliserede katte strinter ikke med ildelugtende urin for at markere deres territorium, og de larmer ikke, når de er i løbetid eller vil ud for at parre sig.

  • Vores erfaring viser, at mange katte knytter sig mere til ejeren, når de bliver neutraliseret.

  • Neutraliserede katte får sjældent FIV, da de ikke parrer sig eller slås så hyppigt som fertile katte.

  • Neutraliserede katte har mindre territorier end fertile katte og forvilder sig sjældnere væk.

  • Det er meget lettere at sætte to neutraliserede katte sammen, end hvis den ene eller begge er fertile.

  • Visse cancerformer ses sjældnere eller aldrig hos neutraliserede katte.

Så hvad venter du på? Vores klinikker står klar til at hjælpe dig!

Se priser og book tid her


Vores opdaterede Corona-retningslinjer

Efter regeringens nye forholdsregler er det nu ikke længere nødvendigt at bestille tid, for at komme ud og se og adoptere vores katte. Vi er dog stadig nødt til at begrænse antallet af kunder og du vil derfor kunne opleve at skulle vente udenfor, indtil der er plads indenfor. Vi håber på jeres fortsatte forståelse.

Vi følger selvfølgelig myndighedernes retningslinjer og vil melde ud, hvis og når dette ændres.

Dyrlægen holder åbent som normalt, så har du tid eller ønsker du tid, til konsultation eller neutralisering er dette stadig muligt. Det er dog ikke muligt at komme med indenfor når der er konsultation. HUSK at du skal ringe på forhånd, for at få en tid til dyrlægen.

Disse forholdsregler er gældende i alle afdelinger! Du kan altid holde dig opdateret om vores nyeste retningslinjer på vores hjemmeside.