Sommeren er så småt på vej, og på Inges Kattehjem forbereder vi os på den kommende killingesæson. Vinteren og foråret har budt på formidling af en stille strøm af voksne katte. De fleste fik ikke lov at sidde længe, da der har været stor efterspørgsel på dem. Men mon ikke at vi med sommeren begynder at få internaterne fyldt helt op igen som vanligt.
Det helt store emne vi har arbejdet ekstra meget med siden sidste blad, har været en bedre lovgivning for kattene og det har nu endelig givet pote. Lad os bare sige at tirsdag d. 4. maj, fik vi champagne på kattehjemmet. Dette kan du læse meget mere om under artiklen “En vigtig sejr for kattene” på side 14.
I dette nummer sætter vi fokus på alternative måder at holde kat på. Her vil du kunne hente en masse inspiration til løbegårde, indhegnede haver, gåture med katten osv. Alt dette kan du læse mere om i dette blads Tema på side 6.
Derudover kan du læse om hvor klog din kat egentlig er, men også om du egentlig kan tale med din kat. Vi fortæller også om en helt ny bog der har en helt særlig tilknytning til vores afdeling i Odense. Der vil selvfølgelig som altid være søde historier fra nye hjem, Kattens verden, opdateringer fra lokalafdelingerne og selvfølgelig en artikel fra en af vores dyrlæger, der denne gang har skrevet om Herpes hos katte.
God læselyst og god sommer til alle.
Ny ændring af lov om mark- og vejfred
4. maj 2021 var der 3. behandling af lovforslaget om ændringen af bekendtgørelsen om lov om mark- og vejfred. Den er nu endeligt vedtaget.
Så fra d. 1. juli 2021, ændres fremlysningspligten for umærkede katte.
Tidligere har loven påkrævet at en kat skulle fremlyses i 72 timer, inden den kan optages eller videreformidles. Fremover kan en umærket kat, optages eller videreformidles med det samme uden fremlysning.
Hvad så nu?
Det er vigtigt at du hurtigst muligt får mærket og registreret din kat i en af de to landsdækkende katteregistre, så er du sikret at få den hjem igen, hvis den skulle blive væk. Det er dit ansvar som katteejer at sørge for at de oplysninger, der står i en af de to landsdækkende katteregistre er opdateret og korrekte.
Den nye ændring skal evalueres om 2 år. Vi er alle spændte på om den vil have den effekt vi håber på eller om der skal tages andre løsninger i brug.
Du kan læse meget mere om de nye ændringer i vores blad eller på vores hjemmeside her.
Vi bliver dygtigere
På afdelingerne i Glostrup og Odense hvor der er dyrlægeklinikker, hjælper personalet også ved operationer mm. De har derfor også brug for dyrlægefaglig undervisning.
I år blev der afholdt et anæstesi-kursus på afdelingen i Odense (måske er der brug for uddybning?) En stor del af personalet fra Glostrup drog afsted tidlig onsdag morgen og modtog undervisning indtil middag, hvor resten af personalet fra Glostrup og Næstved stødte til, for at bruge resten af dagen sammen.
Vores hverdag på vores respektive afdelinger levner ikke meget tid til at beskæftige sig med hinanden og vores fælles arbejde for kattevelfærd, og arbejdsgangene, problematikkerne og ikke mindst rammerne i de 3 afdelinger er også ret forskellige selvom vi har samme mål i det vi gør.
En god sandwich, en kop kaffe og uformel snak over bordet på kryds og tværs kan give ny inspiration og er et af aktiverne ved at besøge hinanden på tværs af afdelingerne.