Kære Katteven

Så er 2022 skudt igang. For første gang mærker vi desværre coronaen og flere af vores medarbejdere i afdelingen i Glostrup er desværre lagt ned nu. Du kan derfor opleve længere svartider på telefonen – på kattehjemmet og på e-mail i øjeblikket. Førsteprioritet vil selvfølgelig altid være at passe kattene. Vi håber at vi snart kan være tilbage på fuld styrke igen.

Men du skal da ikke snydes for de seneste nyheder, så her er årets første kattepost.

Kærlig hilsen
Inges Kattehjem

Støt Inges Kattehjem

Foråret ligger ikke langt herfra, heldigvis, men det gør starten på parringssæsonen for katte heller ikke. Kattenes kønsdrift går i gang når lyset vender tilbage i februar !

Kender du til steder i eller omkring Næstved, med større eller mindre populationer af vildtlevende katte, katte der nok bliver fodret og kigget lidt efter, men som ingen tager ansvar for i forhold til neutralisering og øremærkning?

Kender du evt foderværten eller kunne du måske få gang i et samarbejde omkring indfangning og neutralisering af disse katte, så tøv ikke med at kontakte Inges kattehjem i Næstved. Vi vil rigtigt gerne være med til at finde en god løsning for disse katte og dem der er omkring dem.
Kontakt: 44853555, tast 3 for Næstved.

Støt Inges Kattehjem

Katte i minkbure

Kort før jul fik Fødevarestyrelsen et anonymt tip om, at mellem 60 og 70 ræve blev holdt i bure på en tidligere minkfarm i Skals. Det var hos en landmand, der tidligere var blevet afsløret i ulovligt at holde mink og ræve på sin ejendom i Skals.

Dyreværnsorganisationen OASA hørte om rævene og mødte op på den tidligere minkfarm for at tale med ejeren om at omplacere rævene. Men de blev mødt af et helt andet andet rystende syn. Nu var det ikke længere ræve og mink, men katte og kaniner der blev holdt indespærret i de tidligere minkbure.

Der var ingen mennesker til stede på farmen, men overalt på stedet lå der døde ræve og katte. De var selvfølgelig dybt chokeret over det de så og anmeldte det til Fødevarestyrelsen og Politiet og fik også oprettet en sag ved Dyrenes Beskyttelse.

Men intet skete. Tværtimod. Da myndighederne kom på besøg var kattene lukket ud og sagen blev lukket. Der var ikke noget at komme efter, da det ikke er ulovligt at opbevare katte i minkbure. Dette på trods af at dyrevelfærdsloven tilskriver at dyrene skal kunne udleve deres naturlige behov.

Vi er helt enige med OASA i at dette her er helt uhørt. Men heldigvis virkede vores allesammens opråb på Facebook og vores fødevareminister Rasmus Prehn har nu reageret. Han har nu igangsat operation “Rene linjer i dyrevelfærden” og vi og andre dyreværnsorganisationer er netop inviteret til møde hos Fødevarestyrelsen om regler for erhvervsmæssigt hold af katte samt regler om minimumskrav ved privates hold af katte, herunder specielt forbud mod permanent indespærring i små bure. Vi vil selvfølgelig opdatere når der er nyt, i kommende nyhedsbreve.

Vores holdning er klar. Katte skal ikke sidde i minkbure !!