De sidste par måneder af 2015 og jan måned 2016 har vi på kattehjemmet i Odense haft ugentlige besøg af en speciale- studerende fra Syddansk Universitet. Jeanet Christensen, der læser biologi, har gennem disse måneder optaget lyd og adfærd fra kattene på internatet med det formål at undersøge kattenes vokale lydstyrker i forskellige situationer. Vi glæder os til at høre den endelig resultat og det er spændende at internatet også kan bidrage lidt til forskningen.
Vores dyrlægeklinik har haft travlt siden efteråret. Det store antal af killinger som vi har sendt ud i nye hjem siden sensommeren har været tilbage i klinikken for at blive neutraliseret og øremærket.

I Odense har internatet været fuldt julen over og januar måned med. Det er strømmet ind med hjemløse katte i takt med at vi har formidlet, de katte vi har siddende klar til adoption. Vi har indtil dato i 2016 hjulpet 150 katte her på internatet i Odense. Det er dejligt at mange vil give en hjemløs kat et godt og blivende hjem.

Februar og marts har været lidt mere stille perioder. I disse måneder har vi haft bedre mulighed for at hjælpe katte, der kommer fra private hjem. Hjem som af den ene eller anden grund ikke har mulighed for at beholde katten længere. Det giver os ofte nogle andre udfordringer og særligt hvis det er katte, der har været vant til at leve som inde / lejlighedskatte.

De er meget ofte skræmte det første stykke tid, da de med deres beskyttede levevis ikke har været vant til ret mange forskellige påvirkninger. Det er nye fysiske omgivelser, fremmede lugte, andre rutiner, mange nye mennesker og måske er det første gang at katten møder andre katte. Det hele tager tid at vænne sig til og det kan være lidt mere krævende at overbevise nye adoptanter om kattens mange gode kvaliteter, når de ser en kat gemme sig væk i buret.

Vores stille periode er nok på retur. Vi har netop i sidste uge taget imod den første hjemløse missefamilie. Hele familien er sendt afsted til en vores dygtige og kompetente plejefamilier og returnerer til kattehjemmet, når killinger er klar til formidling i uge 25.

/ af Sidsel Nymark