Sofus er en 5-årig rødstribet hankat med en flot pels og store gule øjne, der nyder sit hjem i lejligheden i Næstved sammen med Else Marie og den yngre kat Zeus.

”Der er altid en, der bliver glad, når man kommer hjem. Han er så glad og spinder nemt. Han kommer altid over og skal se, hvad man laver,” siger Else Marie Munther.

Hun hentede Sofus på Inges Kattehjem lillejuleaften i 2012, da hendes daværende kat havde brug for selskab.

”Inges Kattehjem i Næstved hjalp med at vælge den helt rigtige til mig. Sofus er halvt perser og har et meget roligt sind, der passede fint til min anden kat,” sagde Else Marie.

Hun husker, at den dengang 8-måneder gamle Sofus virkede lidt betuttet, som han lå og så op på hende i sit bur på Inges Kattehjem. Men allerede samme aften lå han på skødet af hende og der gik heller ikke længe, før de to katte legede fint sammen.

Zeus kommer til

Desværre måtte hendes første kat senere aflives, fordi han angreb hende. Han havde også tidligere været aggressiv og det var desværre ikke blevet bedre med Sofus, selv om de to katte altid havde det godt sammen.sofus

Et stykke tid efter fik Else Marie Zeus, en 12 uger gammel killing. Sofus kiggede lidt på ham og prøvede at følge efter ham. Det var ikke helt let, da Zeus spurtede gennem stuen og skulle undersøge alt. Men snart legede de fint sammen.

I dag kan Else Marie ikke se, hvordan hverken hun eller Zeus kunne undvære Sofus.

”Jeg nyder ham 110 % og det samme gør hans bror,” siger Else Marie.

 

Skrevet af Annette Birch. Billeder af Else Marie Munther.