Ronja blev indleveret på Sønderjyllands Dyreværnsnternat den 7. juni sidste år med sine to små killinger. De var blevet fundet i en hæk – smidt ud som affald! Ronja og killingerne var meget bange og ikke glade for mennesker. Killingerne var heldigvis meget små og dermed var de forholdsvis lette at socialisere. De fik hurtigt nyt hjem da de blev 14 uger.

Ronja var meget underkuet og havde overhovedet ikke tillid til mennesker. Det gik meget langsomt med at vinde hendes tillid. Der var kun få frivillige, der kunne komme til hende. Vi er overbevist om, at hun har været udsat for noget forfærdeligt i sit liv. Hun var meget håndsky og kunne finde på at bide, hvis det ikke passede hende at blive snakket med. Ronja er en utrolig smuk kat, så der var mange, der kom for at se hende. Men når der kom besøgende i Internatet trak hun sig væk og gemte sig i sin hule. Vi troede hun blev hos os i trygge rammer som internatskat.

RONJA VILLE HAVE SIN EGEN FAMILIE

En søndag kom en familie for at kigge på kat. Ronja lå på sin sædvanlige udkigspost og sov. Normalt ville hun være gået ind i sin boks og først komme ud igen når der var ”fri bane”. Men denne gang blev hun liggende på sin udkigspost.

Familien som havde to store piger med, gik rundt og snakkede med kattene. Den ene pige bemærkede kønne Ronja og gik hen til hende. Ronja kiggede op på hende og viste stor interesse. Pigen satte sig i en stol ved siden af Ronja og vups så hoppede Ronja over på skødet af hende og spandt og gjorde sig lækker. Resten af familien kiggede på de andre katte, men pigen blev siddende med Ronja. Datteren gav på et tidspunkt en klar melding om, at hun ikke forlod internatet uden Ronja, for det var hende hun ville have.

Ronja kan normalt ikke lide at blive løftet, men faderen bad datteren sætte Ronja ned på gulvet og det gjorde hun uden problemer. Ronja fulgte efter hende og da hun satte sig på gulvet hoppede Ronja op til hende igen og gjorde sig så lækker. Det tog ikke lang tid så var beslutningen taget og Ronja havde selv fundet sin nye familie. Ronja hoppede selv ind i transportkassen, noget hun ellers aldrig har gjort, lagde sig ned og ventede bare på afgang.

Både Ellen (bestyrelsesmedlem) og Birte vores frivillige har brugt rigtig mange timer på Ronja og der blev grædt mange tårer da Ronja rejste fra Internatet. En fantastisk oplevelse som beviser at vores store arbejde lønner sig! Familien er stadig ovenud lykkelige for dejlige Ronja, som er faldet så godt til i sit nye hjem. Vi holder kontakten ved lige så vi stadig kan følge med i Ronjas liv.