Højsæson med killinger, efterladte katte og pension er for alvor skudt i gang på vores afdeling i Glostrup. Den kører fra midt juni frem til start september og er den periode, hvor vi har allermest travlt.

For det første er det ferietid og på afdelingen i Glostrup har vi en tilhørende kattepension hvor vi passer folks katte. I denne periode har vi op til 110 katte af gangen. Det er dog indtægten herfra, der driver en stor del af vores arbejde for herreløse katte.

Ferietid byder også på katte, hvis ejere ikke ønsker at betale omkostningerne ved at sende deres kat i pension og i stedet lukker katten ud. Nogle gange er det desværre lejlighedskatte, som aldrig har været ude før og derfor forvilder sig væk. Dem har vi desværre fået rigtig mange af i år. De fleste bliver aldrig hentet igen, hvilket efterlader det op til os dyrepassere at finde nye hjem til dem.

Killingesæsonen rammer ind i samme periode. Det er ikke unormalt at vi når op på 300 killinger på en sæson i alle aldre og størrelser, nogen med deres mor, andre desværre uden. Er killingerne under 12 uger, hvilket de som oftest er, bliver de sendt ud til en af vores frivillige plejefamilier, der lægger hus og omsorg til de små, indtil de er store nok til at returnere til kattehjemmet og få nye hjem.

Heldigvis er omfanget af særligt slemme sager, væsentlig mindre i forhold til den første periode af året. Vi har dog desværre haft et par stykker:

LUSKE:

En formiddag i august bemærkede en medarbejder en sølvfarvet Volvo der kørte ned mod kattehjemmet, men vendte rundt igen. Det er dog ikke unormalt at folk kører ned og vender, eller finder ud af de kommer uden for åbningstid og kører igen. Ca. 10 min senere går medarbejderen ud igen for at slå græs og opdager der står en transportkasse der bevægede sig. Disse afsatte katte på vores område kalder vi morgengaver. Vi ved aldrig hvad vi kan forvente at finde i dem. Denne gang var det en smuk vildtfarvet ca. 4 måneders gammel hankilling vi døbte Luske.  Vi skrev historien på vores facebookside. Opmærksomheden var enorm og Luske fik nyt hjem dagen efter.

CONTAINERKILLINGERNE:

En middag i juni får vi besøg af to politibetjente, der bragte 4 killinger ind til os, dumpet i en affaldscontainer.

Killingerne var ca. 2 uger gamle og fyldt med utøj og øjenbetændelse. Til trods for en ihærdig indsats og fundet af en katteplejemor der tog dem til sig, lå de desværre alle døde i buret morgenen efter. Ingen ved hvor lang tid de havde opholdt sig i containeren uden vådt og tørt, men det er ultimativt det, der har forårsaget deres bortgang. Det var en frygtelig sag og visheden om at der er en kattemor derude et sted der mangler sine små killinger, er ikke til at bære.

PJUSKE

Pjuske blev indleveret til os fra et kollektiv, der ikke kunne have hende mere, da hun blev stresset af de mange mennesker omkring hende.

Hun er en smuk, 4 årig, semilanghåret sort/hvid hunkat, som vi var sikre på hurtigt ville finde en ny familie.

Månederne gik dog og pjuske var skiftesvis i vores løbegård og få frisk luft og vores kontor med masser af menneskekontakt. Det var en gåde for os, hvorfor ingen valgte hende.

Hun endte med at være hos os i 4 måneder, hvilket er det længste for en kat i kattehjemmets historie. Men dagen oprandt en søndag i August, hvor en meget sød familie hilste på hende. Der var øjeblikkelig kemi og de tog hende med hjem. Man kan roligt sige at medarbejdere og frivillige havde en lille tåre i øjnene, da vi sagde farvel.

 

 Artiklen er skrevet af Christina Christensen Agerskov, dyrepasser på Inges Kattehjem.