Gøgeungen er en lille, sort killing med hvide aftegninger, der kom til Inges Kattehjem i Odense i maj, da hun kun var tre uger gammel. Hun peb højlydt. I Odense blev hun først sat ned til en mor, der i forvejen havde  killinger. Hun var så ivrig, at hun puffede begge killingerne til side og til sidst fik mor katten til at fortrække.

Men Gøgeungen fandt sin nye mor. Personalet på Odense-afdelingen præsenterede den lille pibende killing for en anden hunkat, som havde mistet sine killinger, men stadig havde mælk til overs.

”Haps, sagde hun, og nærmest flåede ungen ud af vores hænder. Og så blev killingen slikket i alle ender og kanter og fik nok at spise,” fortalte Sidsel Nymark , som havde overværet mødet mellem de to.

Gøgeungen (eller Feodora som hun blev kaldt) fik senere to nye plejesøskende – en rød stribet og en mørkstribet killing, der er lidt yngre end Fedora. De to blev fundet d. 7. juni ved Bilka i Odense, da personalet to dage tidligere havde observeret en hunkat, der lå dræbt på en af de store veje ved Bilka. De formoder, at det var killingernes mor.

Odense- afdelingen fandt en plejefamilie til Aria, Fedora og dens to plejesøskende, hvor de var indtil killingerne er 12 uger gamle. De har nu alle fået nye hjem. 

                                                              

Artiklen er skrevet af Annette Birch. Billede af Sidsel Nymark.