Gode råd om katten til JUL & NYTÅR

Julen og nytåret kan være en farlig tid for din kat. Her er nogle gode råd til dig, så du kan få katten sikkert og trygt igennem højtiden:

  • Giv ikke levende dyr i gave: Forær i stedet et gavekort til Inges Kattehjem, idet modtageren selv skal være med til at vælge den rigtige kat. Dette kan evt. gives sammen med katteudstyr (en kattebog, et kradsetræ, en kattebakke eller lignende).
  • Gavebånd, julepynt (glimmer, mv.), grannåle: Al dette er farligt for kattemaver! Gavebånd gemmes væk, efter du har leget med katten. Placér glaskugler (kan splintre), kunstig sne, fehår og lignende øverst på juletræet og det ufarlige pynt nederst. Juletræet fælder så husk at støvsuge grundigt løbende. Ellers vil grannålene sætte sig i kattens pels samt poter, og når katten slikker sig, komme til at sidde fast i spiserør eller mave/tarmsystem.
  • Levende lys: Lad aldrig katten være alene med levende lys. Brænd lys i dybe fyrfadslysholdere eller andre beskyttende foranstaltninger, så katten ikke kan komme til at få brændt pels og knurhår. Levende lys på træet bør sidde så højt, at katten ikke kan nå dem med næse, poter eller hale.
  • Julestjerner: Er giftige for katte. Stil dem så katten ikke kan komme i nærheden af dem og glæd i stedet katten med kattegræs.
  • Julemad: Giv ikke katten fed mad, mad den ikke er vant til eller kogte fjerkræben. Disse kan splintre og sætte sig fast i kattens hals og mave/tarmsystem. Forkæl hellere katten ved at købe godter beregnet til katte hos dyrehandleren, eller giv den et stykke legetøj.
  • Fyrværkeri: Hold katten inde et par dage før og efter nytårsaften. En sur kat er bedre end en skadet kat! Sørg for at katten har adgang til et afsides, trygt sted (f.eks. et klædeskab) så langt væk fra vinduer og døre som muligt. Kattebakke, mad og vand placeres derved. Træk gardinerne/persiennerne for og tænd lyset så katten ikke kan se glimtene. Lad radioen eller fjernsynet køre for at tage baggrundsstøjen.

OBS! Giv aldrig din kat piller, uden at du har rådført dig med din dyrlæge. Katte kan ikke tåle menneskemedicin og kan f.eks. dø af en halv Panodil!

Inges Kattehjem ønsker alle to- og firbenede en rigtig glædelig jul og et godt nytår – på sikker vis!