Dyremishandling af katte, hunde og andre dyr vil fremover blive straffet dobbelt så hårdt som før. Folketinget har lige vedtaget et lovforslag, som fordobler strafferammen og bødestørrelserne i grove dyreværnssager. Det oplyser Miljø- og fødevareministeriet i en pressemeddelelse af 2. juni 2016.

”Alle har en forpligtelse til at passe på de dyr, de anskaffer sig – hvad enten dyrene bor i en stald eller har hjemme i stuen. De, der ikke er deres ansvar bevidst, skal meget klart have at vide, at vi ikke tolererer misrøgt af dyr,” sagde miljø- og fødevareminister Esben Lund Larsen (V) i pressemeddelelsen.

I dag straffes grov misrøgt mod dyr med fængsel i op til et år. Når den nye strafferamme træder i kraft, kan dyremishandlere idømmes fængsel i op til to år. Tilsvarende fordobles bøden for ”grovere uforsvarlig behandling” af kæledyr og andre dyr i privat hold fra 5.000 til 10.000 kr.

Baggrunden for, at regeringen i februar fremsatte lovforslaget var sende et klart signal om, at dyremishandling er uacceptabelt.

”Hvis man mishandler dyr, skal det have en konsekvens. I dag er straffen for at mishandle dyr ganske enkelt for lav. Uanset om man holder dyr privat eller i erhvervsmæssig sammenhæng, skal de behandles ordentligt,” sagde daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse af 25. februar 2016.

Lovforslaget om dyremishandling blev enstemmigt vedtaget af alle partier i Folketinget og træder i kraft den 1. juli 2016.

 

Artiklen er skrevet af Annette Birch.