Balou og Freja trives godt i Rafals lille to-værelses lejlighed på Amager.

freja 2 (2)

Freja.

”Jeg vil gerne have lov at fortælle, hvor glad og taknemmelig jeg er for at have fået de to skønne guldklumper. De er sjove, Balou er ret fascineret af vand og han elsker at lege med det. Noget af det bedste Freja ved er at lege med en papirkugle,” fortæller Rafal Kukula Raneri Tokarski-Uldahl, der adopterede Balou og Freja d. 6. november 2015.

”Jeg synes, at det er hyggeligt at have nogen at komme hjem til og de er der altid – også hvis man har haft en dårlig dag.”

Hans familie har haft katte så længe hun har været til og han kunne derfor ikke forestille sig ikke at have katte omkring sig. Så da han flyttede hjemmefra, ventede han seks måneder – for at have tiden til dem – og begyndte så at kigge nærmere på adoptionskatte. Da mange af hans families katte var kommet fra Inges Kattehjem, var det det naturlige sted at begynde.

Det skulle være to voksne katte

balou 2 (2)

Balou.

Da Rafal første gang så Balou og Freja på Inges Kattehjems hjemmeside, vidste han, at det skulle være de to. De var vant til at gå sammen og voksne, hvilket er en stor fordel, da han arbejder og de derfor skulle kunne være alene hjemme. Et indtryk, som han kun fik forstærket, da han var ude at se dem.

”De var søde og rolige. Balou var mere imødekommende end Freja som er lidt tilbageholdende. Sådan er det til dels stadig, ,” fortæller Rafal.

Hjemturen gik fint. De miavede lidt, men de stod med front imod hinanden i deres transportkasser. Det gik fint. Rafal viste dem med det samme kattebakkerne, så de vidste hvor de stod. Ellers fik de lov til at benytte hele lejligheden.

To små charmerende banditter

Freja gemte sig meget i den første tid, mens Balou var meget nysgerrig og kælen. Rafal var hjemme hos dem de første par dage, så de kunne lære hinanden at kende – og freja og balou 3der gik da heller ikke lang tid, før også Freja tøede op.

”Freja er meget mere tryg og livlig nu end dengang. Hun har dog stadig det lidt forsigtige over sig, når der er fremmede eller ved høje lyde,” fortæller Rafal.

En af de største udfordringer er, at være på forkant med deres narrestreger, for eksempel kan man ikke lade en pakke brød ligge på køkkenbordet, så ligger den i småstykker på gulvet et par minutter efter. Han skal altid huske at lukke vinduerne og hans familie mener, at han køber for meget legetøj og kradsetræer til dem. Til gengæld prøver han at få sin familie til at forstå, at de ikke må købe og give dem godbidder hele tiden.

Rafal har absolut ikke fortrydt at have fået Balou og Freja.

”Det bedste er at have nogen at komme hjem til. De er altid glade og frække og vi deler både stort og småt,” siger Rafal.

 

Skrevet af Annette Birch. Billeder af Rafal Kukula Raneri Tokarski-Uldahl.