Arnold kigger veltilfreds ud over haven fra sin plads på bordet foran det lille hus få km fra Frederiksværk. Der er ikke tvivl om, at den 13-årige røde hankat er glad for sit nye hjem. Det er gengældt.

”Han er den mest vidunderlige, kærlige og søde kat og meget talende. Det er en kæmpe fornøjelse at få en gammel kat i huset,” siger Susanne. Hun var ikke i tvivl om, at hun skulle have en ældre kat.

”Jeg føler, at jeg hjælper mere ved at tage en ældre kat. Desuden får jeg en kat, der ved hvem den er.”

Arnold var blevet fundet kort tid forinden strejfende om på Frederiksberg og bragt til Inges Kattehjem. Her sad han i buret og ventede, mens han både blev promoveret på hjemmeside og Facebook.

“Han var meget rolig og sød, ville rigtig gerne kæles for. Der var en del, som var interesseret i ham efter, at han kom på Facebook,” siger Christina Christensen Agerskov, der er dyrepasser på Inges Kattehjem.

TABT OG FUNDET IGEN

Susanne havde ikke tænkt på allerede at få en kat igen. Hendes sidste kat, Mille, var død året i forvejen, 16 år gammel, efter, hun havde haft hende og hendes bror i otte år. Derfor kunne hun godt tænke sig et par år uden kat. Men da hun så Arnold på hjemmesiden var hun solgt.

”Jeg havde tænkt på, at hvis jeg skulle have en kat, skulle det være en lidt ældre, gerne en rød kat. Da jeg så Arnold, var min første tanke, at han ville have svært ved at finde et hjem, da han var 13 år gammel. Så han kunne komme på plejehjem hos mig,” siger Susanne.

arnold3_web2Da hun kom ud på Inges Kattehjem d. 29. juli var hendes første indtryk af ham var, at hun ikke kunne få ham hjem hurtigt nok. Han lå i buret og så stresset og modløs ud. Det gik dog hurtigt over; ½ time efter, at han var kommet til sit nye hjem, lå han i vasken på badeværelset. Så sad de og snakkede lidt, den første nat fik han lov at være på badeværelset og i gangen. Den næste dag kom han mere ud i huset og efter 2-3 dage styrede han det hele.

Arnold styrer hjemmet

Arnold har nu vænnet sig helt til at være i både huset og haven og han har også fået mere sul på kroppen. Susanne har sat hønsenet langs hækken, så han være ude i haven, men ikke løbe væk.

”Det elsker han. Han er oppe med mig klokken 5 om morgenen. Så sætter han sig på måtten og skal ud.  Han farter rundt i græsset, fanger edderkopper og stankelben,” siger Susanne.

Arnold kommer ind, når Susanne skal på arbejde, men han bliver lukket ud igen, når hun kommer hjem om aftenen, og brokker sig højlydt hvis hun ikke følger med ud i haven. Dagen ender med, at han kommer ind igen og når det er sengetid lægger han sig mageligt tilrette hos Susanne og så skal han have den helt store kæletur inden de sover og drømmer om næste dag.

 

Fotos: Susanne. Det øverste billede er taget, da Susanne i begyndelsen havde sat hønsenet ved terrassen. Senere flyttede hun det ud langs hækken, så Arnold kunne få mere plads.