Kat der kan komme ud

Katte, der færdes ude, får stimuleret deres sanser ved at forholde sig til omgivelserne. De får mere motion og hjælper til med at holde mus ude. En kattelem giver katten endnu mere frihed til lige så meget aktivering, den ønsker. Sørg for at din kat er neutraliseret, mærket og vaccineret, før du lader den løbe ude.

Hold dig gode venner med naboerne

Som katteejer har du, ifølge (lov om mark- og vejfred), pligt til at holde din kat på egen grund. I praksis kan det være svært, så derfor gælder det om at holde sig gode venner med dem omkring dig. Tag en snak med din nabo.  Hold øje med din kats gøren og laden. Det er dig, der bør komme med løsninger, hvis der opstår problemer på grund af din kat. F.eks. kan du tilbyde at der bliver lagt flis eller hønsenet over naboens bed, hvis din kat besørger der. En løbegård er et godt alternativ.

En kattelem giver frihed for både dig og katten

En kattelem giver din kat mulighed for at komme og gå, som den vil. Dette er en fordel for katten, hvis du er væk hjemmefra mange timer om dagen. Hjælp katten til at lære at gå gennem kattelemmen ved at lokke den med godbidder på den anden side. Stå eventuelt en person på hver side af kattelemmen og hjælp katten igennem, indtil den til sidst har lært det. Vi sælger kattelemme her på siden. tryk på billedet for at se vores udvalg.

HUSK: Katten skal være øremærket og registreret, inden du lukker den ud. Se www.danskkatteregister.dk

En løbegård kan være løsningen

Hvis katten ikke må færdes frit i området af hensyn til naboer, er en løbegård et godt alternativ. Den giver katten mulighed for at få frisk luft og motion, da den bør være indrettet med forskellige muligheder for aktivering. En løbegård er ikke svær at bygge, og det kan gøres for rimelige penge. Husk at løbegården skal være med net/tag, da katten ellers kan kravle eller springe over.