Kan jeg gå tur med min kat?

Frisk luft, motion og fælles oplevelser. Mange mennesker ryster på hovedet, når de hører om folk, der går tur med deres kat.

Man kan ikke forestille sig, at det kan være i kattens bedste interesse. Ikke desto mindre kan „katteluftning” være til stor fornøjelse for både kat og ejer, hvis man griber sine ture rigtigt an:

Start så tidligt som muligt

Det er væsentligt lettere at lære en killing at gå i sele end en voksen kat, med mindre katten er meget rolig og måske endda velopdragen.

Køb en sele der passer

Er selen for stram, vil den genere katten, og er den for løs, kan katten nemt smyge sig ud. Spørg hos forhandleren og prøv dig frem. Du skal lige præcis kunne få din lillefinger ind mellem kat og sele.

Skab en rolig og tryg atmosfære, når katten skal have selen på. Giv godt med godbidder. Husk at bruge stille bevægelser, så katten ikke bliver forskrækket. Har katten brug for at være lidt i fred, mens den vænner sig til selen, skal du lade den gå.

Øv jer på at gå omkring indenfor, så katten lærer at følge signalerne fra selen. Forsøg at få den til at gå helt tæt ved dine ben. Brug kun selen til at bremse katten og husk ikke at trække for hårdt.

Sørg for at katten er fuldkommen tryg ved at have selen på, før I begynder at gå ud. Start med små ture, hvor den kun får lov at snuse rundt lige uden for hjemmet. Især indekatte skal bruge god tid på at vænne sig de nye omgivelser. Efterhånden som katten bliver tryggere, kan I gå længere og længere. Kør ikke på udflugt til fremmede steder, før katten er 100% vant til at blive luftet.

HUSK: Din kat bliver måske rigtig glad for at gå tur. Det kan betyde, at du bliver nødt til at gå tur med den hver dag. Gør derfor op med dig selv, om du har lyst til at skulle lufte din kat dagligt, før I begynder at træne.