Sådan bliver din kat chippet

Chipning af katte foregår med en kanyle og kræver ikke bedøvelse. Katten kan selvfølgelig godt mærke det, men kanylen er skarp og glider let ind.

Den microchip, man giver til dyr, er ikke ret stor. Den måler 8 mm x 2 mm. Den består af en glaskappe, der indeholder en metalspole og en computerchip. Spolen virker som antenne til at modtage og sende den information, der ligger på chippen. Man bruger den samme type chip til både katte, hunde, heste, fritter etc.

Dyrlæge Søren Pejstrup

Se mere på www.spoergdyrlaegen.dk

Se priser på chipning af din kat her.

Chipmærkede katte er nemmere at finde

klinik2

Mange katteejere vælger at få deres kat chippet som en sikring i tilfælde af, at katten forvilder sig bort. Chippen lægges i venstre side af nakken med en kanyle og kræver ikke narkose. Man aflæser chippen med en speciel scanner hos dyrlægen og får derved oplyst, hvem ejeren er.

Chipkoden

Chipkoder består ifølge ISO standard af 16 cifre. Det første er et fabrikant-nr. og anvendes ikke. Derfor bruges kun 15 cifre i koden.

Fordele ved chipmærkning:

  • indgrebet skal ikke foretages i narkose,
  • Een chip viser altid det korrekte nummer.
  • Man kan købe en kattelem, som kun reagerer på de chips, man har lagret i den. Det vil sige, at kun ens egne katte bliver lukket ind.

Det er vigtigt at holde sig for øje, at katte, der ikke er mærkede før 3. juli 2011, skal være chippede, hvis de skal rejse til eller fra Danmark.

Chippen bør kun ses som et supplement til øremærkningen, da alle kan aflæse et øremærke, hvorimod den chippede kat skal bringes til et sted med en scanner (dyrlæge/internat/Falck).

Husk at registrere din kat i Dansk Katteregister .