Flytning

Flytning

På flyttedagen

Hold katten i et rum, der allerede er tømt for møbler med dens vante ting (kattebakke, soveplads, mad og vand). Lås døren indtil alle fremmede er ude af boligen, eller sæt en seddel på døren hvorpå der står: ”Pas på – løs kat!”. Tag selv katten med til det nye hjem i en sikker transportkasse. I den nye bolig sætter du igen katten i et tomt rum med dens personlige ting.

Efter flytning

Når al flytningen er overstået, og der er ro i hjemmet efter en dags tid, kan du lukke katten ud i resten af boligen. Hvis katten løber bort et helt fremmed sted, har den ikke mulighed for at finde tilbage. Selvom du tager disse forholdsregler, kan uheldet alligevel være ude. Derfor er det meget vigtigt, at katten er øremærket og registreret i Dansk Katteregister. Ellers får du højst sandsynligt aldrig din kat tilbage igen.

Hvis du har en udekat

Hold udekatte inde i minimum 2 uger! Hvis du lukker katten ud inden der er gået 2 uger, risikerer du at den ikke kan finde tilbage. Den skal først have vænnet sig til de nye lugte og lyde indenfor. I løbet af de to uger hælder du det brugte kattegrus ud i haven, så katten kan finde tilbage på sine egne lugte. Luk katten ud på tom mave, så den hurtigt kommer igen for at få mad. Gå med katten ud i haven i starten og kald den tilbage igen efter hver halve time, så den holder sig i nærheden.

Du kan starte med at ”lufte” katten i sele, hvis den er trænet i at gå med den indenfor, før den lukkes ud med den på. Du må aldrig lade en kat i sele alene uden opsyn, da den kan blive kvalt i seletøjet.

Ferie

Når du skal på ferie, kan du vælge om du vil have katten passet af andre, gå derhjemme eller tage den med. Her er nogle tips og råd.

Pension

Mens du er på ferie, kan du anbringe katten i en pension. Sørg altid for at kattepensionen er et seriøst sted. Det vil sige, at der stilles krav om, at kattene skal være steriliserede eller kastrerede, vaccinerede samt sunde og raske. Besøg altid stedet inden du bestiller tid. Er der rent og pænt, ser dyrene ud til at trives, mv.? Husk at billeder på internettet kan snyde; hvordan ser det ud i virkeligheden? Det er ikke nemt for dig at nyde din ferie, hvis du er tvunget til at aflevere katten et elendigt sted lige inden, du rejser. Vi har ofte hørt om kattejere, der har fået deres kat tilbage med katteinfluenza eller kattesyge. Ganske enkelt fordi der ikke stilles krav om, at kattene skal være vaccinerede.

Vi har pension på Kattehjemmet i Glostrup

På Inges Kattehjem i Glostrup kommer der hvert år mange katte i pension; især i sommerferien. Kattene i vores pension opholder sig i en særlig afdeling, hvor de får deres eget bur de første par dage. Når katten er tryg, kan den komme i løbegård med de andre katte, hvis det drejer sig om en udekat. Indekatte kan gå frit i en anden afdeling. Når du indleverer din kat, skal den være rask, og den skal være vaccineret inden for det sidste år. Desuden er det et krav, at kønsmodne katte er steriliseret eller kastreret. Husk at bestille i god tid. Læs mere om vores pension.

Er det en god idé at få katten passet hjemme?

Katte er vanedyr og vil helst have, at tingene er, som de plejer. Derfor vil det være bedst for katten at blive passet hjemme, hvis det er en kort periode (højst en uge). Katten skal selvfølgelig tilses hver dag. Hvis du ikke kender nogen, der kan passe katten, kan du ringe til en dyretaxa, der eventuelt passer dyr i hjemmet mod et beløb. Denne løsning kan være bedst for især de meget sky katte, som måske heller ikke kan med andre katte. Katten bør ikke lukkes ud, mens du er på ferie, for du kan risikere, at katten løber hjemmefra for at finde sin ”forsvundne” ejer. Katten skal nok overleve at være inde i den korte periode. Det er bedre end den er væk, når du kommer tilbage fra ferie.

Kan jeg tage katten med på ferie?

Katten kan sagtens komme med i sommerhus, kolonihavehus, m.m. Altså de samme tilbagevendende steder. Hold katten inde den første gang det nye sted i mindst en uge eller luft den i sele. Ellers risikerer du, at katten løber væk og ikke kan finde tilbage igen. De efterfølgende gange holder du den inde et par dage, inden du lukker den udenfor. Skal du til et nyt sted hver gang eller rejse rundt, vil vi kun anbefale dig at tage katten med, hvis den trives med det. Med andre ord skal den være vant til at blive transporteret og kunne gå sele ligesom en hund, der kan gå pænt uden at stikke af. Hvis katten stikker af fra eksempelvis en campingplads, kan du bruge resten af ferien på at lede efter den.

Lad katten blive i transportkassen under hele rejsen. Det er ikke synd for den, og det er meget værre, hvis den slipper væk og skal ende sine dage som hjemløs kat et helt fremmed sted. Hvis katten har besørget, må du skifte avisen i bunden af transportkassen på et lukket toilet, så katten ikke kan stikke af. Læg eventuelt et tæppe over transportkasse og gør den ”huleagtig”. Det kan gøre katten mere rolig og mindre køresyg. Sørg for frisk vand hvis katten skal transporteres langt men lad være med at fodre den. Giv katten dens normale foder, når du ankommer til feriestedet. Giv ALDRIG katten smertestillende eller beroligende medicin uden dyrlægens anvisning. F.eks. kan en halv Panodil være livstruende for en kat!

Kontakt dyrlægen i god tid, hvis du skal til udlandet med katten. Der skal laves et pas til katten – bl.a. med oplysninger om vaccinationer. Bemærk at der skal gå tre uger mellem vaccinationstidspunktet og afrejsen. Nogle lande (f.eks. Sverige) kræver op til et halvt års forberedelse med hensyn til vaccination mv. før afrejsen.

Efterlad aldrig et dyr i en bil, der står i solen. Parker altid i skyggen og åbn mindst to vinduer på klem, mens katten er i transportkassen. Husk at solen flytter sig, og at gråvejr hurtigt bliver afløst af fuld sol. Temperaturen bliver nemt 60-70 grader i en bil, og det kan dyret ikke tåle.