Nyt blad på gaden!

Adopter en kat

Den kolde tid nærmer sig med hastige skridt, en god anledning til at hygge indendørs i varmen. Tag katten med i sofaen, så i kan nyde det nye katteblad sammen.

Bladet er gratis at læse på vores hjemmeside – klik blot på dette link: Medlemsbladet

God læselyst og rigtig god jul fra alle på Inges Kattehjem.

Føj for katten

Fodrer du katte, der løber omkring i dit kvarter? Synes du, at du gør en god gerning?

Hvis du svarer ja til dette, så kan du nok sympatisere med manden i denne lille video, der ender med selv at få lov til at spise al den kattemad han har købt til kvarterets herreløse katte.

Se denne lille humoristiske video, der på en humoristisk måde sætter spørgsmålet om ansvar for omkringstrejfende katte på spidsen.

Tag ansvar! Hvis du virkelig vil gøre en god gerning, så sørg for, at herreløse katte bliver mærket og vær med til at sikre, at der ikke kommer uønskede killinger.

Inges Kattehjem har lavet videoen i samarbejde med en række organisationer, der alle arbejder for kattevelfærd: Dyrenes Beskyttelse, Kattens Værn, Den Danske Dyrlægeforening, Dansk Katteregister, Dansk Dyreværn Århus, DOSO og Det Danske Katteregister.

Næstved Kulturnat 2. oktober 2015

Alle os på kattehjemmet i Næstved glæder os til igen i år at kunne åbne dørene til en hyggelig aften i forbindelse med kulturnatten. Vi har forsøgt at sætte et program sammen, som hele familien kan deltage i.

Har du/I lyst til at komme og udfolde lidt kreativitet i form af at male en hilsen til os på et lærred, står Lilie og Anja klar til at hjælpe jer i gang med maling og pensler, går interessen mere i retning af at få lakeret neglene og få dem pyntet med kattepoter, sidder Sandra fra Golden B-care i Næstved, klar med neglelak.

Vi får også besøg af Inge, eller Perser-Inge som vi populært kalder hende på kattehjemmet. Inge har et par af sine perserkatte med, som hun daglig træner ved hjælp af en såkaldt *klikker* og de vil sammen vise jer at katte er andet og mere end et pelsdyr der jager mus eller ligger i sofaen.

Vi får også besøg af Susanne Laursen fra Falke dyreklinik, en dyrlæge som vi samarbejder med i det daglige. Hun vil vise nogle af de mærkelige/sørgelige/hårrejsende ting man finder i forbindelse med kattes sygdomme og lidelser, og her er glimrende lejlighed til at blive lidt klogere på hvad man skal være opmærksom på i forhold til kattens helbred.
Skulle man være interesseret i at besøge vores genbrugs-forretning *Katte-loppen* er der også mulighed for det. *Loppe-pigerne* Janne og Dorthe, vil være tilstede hele aftenen, og de er friske på at lave en god handel til fordel for misserne. 100% af salget går til at hjælpe de mange mange katte vi hvert år tager hånd om gennem internatet. Vi tager både imod mobilepay, dankort og kontanter.

I år vil der også være en lille konkurrence med fine præmier sponsoreret af Royal Canin, Golden B-Care samt Falke dyreklinik. Opgaven er enkel: Udfyld en tips-kupon.

Vi spiller selvfølgelig dejlig katte-musik og viser en film om *Kattens hemmelige liv* og naturligvis vil der også være lejlighed til at snakke med alle de katte der pt. sidder og venter på at få et hjem.

Og sidst men ikke mindst er vi værter ved et lille traktement i form af kaffe og kage …Vi siger ikke hvordan kagerne kommer til at se ud, men man kan jo prøve at gætte ….

Kom og hjælp os med at gøre denne aften hyggelig og sjov.

Dyrskuet i Herning 4. juli 2015

Den 2. – 4. juli kan hele familien tage til det store, traditionsrige landsskue “Dyrskuet i Herning”, hvor der vil være masser af dyr at kigge på. Og hvis I vælger LØRDAG DEN 4. JULI, kan I hilse på Inges Katthjem!

Kattehjemmet vil være repræsenteret med to frivillige, og vi håber, I vil lægge vejen forbi os til en god snak om kattevelfærd, tips og idéer til kattehold og Kattehjemmets arbejde.

Vi uddeler selvfølgelig vores populære GOODIEBAGS, som byder på foderprøver af både vådt og tørt fra Royal Canin, Whiskas og Best Friend samt den populære legetøjsmus fra Royal Canin. Deruden vil der være søde klistermærker og spændende information om katte fra Inges Kattehjem i den gode pose.

Ses vi i Herning den 4. juli?

Adressen er:
Landsskuepladsen
Kaj Zartows Vej 19
7400 Herning

 

Dyrenes Dag i Slagelse – 21. juni 2015

Kom og mød os på Dyrenes Dag i Slagelse. Vi har pakket ca. 1200 goodiebags til dagen. Poserne indeholder lidt prøver på foder, materiale fra Kattehjemmet samt et stykke legetøj til din kat. Vi håber på dejligt, lunt vejr – frem for alt tørvejr – og på at se rigtig mange mennesker. Sidste år kom der ca. 8000 besøgende, og det ville være skønt, hvis det kunne gentage sig.

Der er tilmeldt 70 stande herunder vores, hvor vi vil have et par killinger med, der er heste og opvisning med dem, hunde ligeledes med opvisning, kaniner og en masse andet, som vi håber, I vil komme og deltage i.

Der vil blive arrangeret en SKATTEJAGT for børn, hvor de skal rundt til forskellige stande og indsamle klistermærker; bl.a. også på vores stand, som vil være at finde ved søen lige der, hvor der er en bro over til en lille ø.

 

Tidspunkt: Søndag den 21. juni kl. 10.00 – 16.00

Adresse: Anlægget, Parkvej 33, 4200 Slagelse

 

Ses vi? 🙂

Nyt blad på gaden!

Pinsen står for døren, så måske er der lidt ekstra tid til at tage en stille stund, smække benene op, tage katten på skødet og gå ombord i vores nye medlemsblad.

Bladet er gratis at læse på vores hjemmeside – klik blot på dette link: Medlemsblad

God pinse til alle to- og firbenede!

Mød Mikkel i Maxi Zoo Glostrup

Lørdag den 23. maj 2015 – altså dagen inden pinse – kan du møde Inges Kattehjem hos Maxi Zoo Glostrup. Men hvad endnu bedre er: Du kan møde MIKKEL!

Vi står hos Maxi Zoo og besvarer dine kattespørgsmål fra kl. 11.00 – 14.00, og hvis du kan svare rigtigt på et spørgsmål om katte, kan du vinde fede præmier. Men det bedste er altså, at vi har MIKKEL med, som er verdens mest kælne kat. Så der er dømt rigtig lørdagshygge for hele familien.

Tidspunkt: Lørdag den 23. maj 2014 kl. 11.00 – 14.00.

Adressen er:

Hermods Allé 11
2600 Glostrup

Vi – og især Mikkel – glæder os til at se jer!

Neutralisering af gårdkatte kan trækkes fra i skat

Neutralisering af gårdkatte kan trækkes fra i skat.

Inges Kattehjem har bedt SKAT om at tage stilling til fradragsret på neutralisering af katte, der holdes som skadedyrsbekæmpere på f.eks. et landbrug og derfor har en relevant driftsmæssig funktion. I vores henvendelse refererede vi til en højesteretsdom fra 2002, hvor en landmand fik medhold i at kunne fratrække udgifter til fodring af sine gårdkatte (SKM2002,279.HR). Det er Kattehjemmets holdning, at neutralisering af bedriftens katte har ligeså stor betydning for deres virke som skadedyrsbekæmpere som fodringen, og at disse to forhold derfor fradragsmæssigt bør kunne sidestilles.

SKAT har den 7. april 2014 i en generel vejledning svaret os således:

”Såfremt en landmands kattehold har en sådan relevant driftmæssig begrundelse, at udgiften til kattefoder er fradragsberettiget, som det var tilfældet i den refererede højesteretsdom, vil udgifter til neutralisering også være at anse som fradragsberettigede driftsudgifter.”

Baggrund: Rent praktisk for kattens funktion i landbruget er en neutraliseret kat en bedre “arbejder” – først og fremmest fordi den ikke strejfer men bliver og passer sit vigtige job som skadedyrsbekæmper på gården. Desuden er sygdom mindre udbredt blandt neutraliserede katte pga. færre slåskampe og ingen parringer, og man sikrer dermed en sundere bestand. Ydermere fødes der ikke for mange killinger, som ellers strejfer til andre gårde, sommerhusområder og villakvarterer, hvor de er til gene for beboerne og lever usle liv. Det er altså både fornuftigt og rimeligt i forhold til kattens virke på gården, kattens velfærd generelt og de omkringboende, at neutralisering kan trækkes fra som en erhvervsmæssig udgift. En neutraliseret landkat er en sund og arbejdsom landkat.

Vi håber, at denne klare udmelding fra SKAT vil inspirere nogle landmænd til at lade deres katte neutralisere.

shutterstock_120160465-1

 

Besøg Inges Kattehjem på Roskilde Dyrskue

Inges Kattehjem er i år at finde på Roskilde Dyrskue med vores egen stand, hvor du kan hilse på os alle tre dage. Vi uddeler spændende goodiebags med både lærerigt materiale samt legetøj og guf til katten derhjemme, og vi står klar til at besvare dine spørgsmål om dyreværn og katte. Vi har selvfølgelig også et par dejlige katte med, som vil vise deres kunnen inden for klikkertræning.

Roskilde Dyrskue løber af stablen i weekenden 30. og 31. maj og 1. juni.

Se mere om det traditionsrige dyrskue på Roskildedyrskue.dk.

Mød os i Rødovre Centrum 21. og 22. marts

Husk at det er i den kommende weekend – den 21. og 22. marts 2015 – I kan komme og hilse på os og møde nogle af vores dejlige katte i Rødovre Centrum, hvor TICA Viking Cats holder international katteudstilling og har inviteret Inges Kattehjem og Kattens Værn. Der vil både være tidligere internatskatte samt nuværende, og sidstnævnte kan man forelske sig i og adoptere på vores internater efterfølgende.

Vi håber, at mange vil kigge forbi til en dag, hvor vi er meget glade for, at vi får mulighed for at sætte fokus på vores arbejde for Danmarks herreløse katte.

 

Læs mere på Rødovre Centrums hjemmeside: KATTEMESSE

frostbite_7uge_1