Sønderjyllands Dyreværnsforening – opdatering

Vi er kommet godt i gang i 2017 og året har allerede budt på mange glæder og sorger…

NYTÅRSKURS FOR DE FRIVILLIGE

2017 startede vanen tro med at vi holdt nytårskur for vores fantastiske frivillige. Vi havde nogle rigtig hyggelige timer sammen og det er dejligt at de frivillige kan lære hinanden at kende på tværs af de faste vagthold. I den forbindelse vil vi lige nævne at, vi tror vi har Danmarks yngste frivillig! Emmeline er 13 år og kommer trofast en gang om ugen og er på vagt sammen med vores voksne frivillige. Hun snakker med kattene, skifter sengetøj og laver forskellige småopgaver i internatet.

KATTE-AIDS-KAMPAGNE

Vi er rigtig glade for, at vi også i år har mulighed for at køre en katte-aids-kampagne. Kampagnen startede i februar og vil køre indtil vi har brugt de midler vi har afsat til kampagnen. Vi tilbyder katteejere at de kan få testet deres kat for katte-aids og er testen positiv bliver katten aflivet. Er katten sund og rask tilbyder vi at katten kan blive neutraliseret og øremærket for kun 500 kr. i egenbetaling. Vi har konstateret udbrud af katte-aids i Vojens, Haderlev, Hoptrup, Sommersted og Rødding .

Neutralisering er vores hjertesag og en katte-aids kampagne er en anden indgangsvinkel til at snakke neutralisering med katte-ejere. Den bedste beskyttelse mod katte-aids er neutralisering, da der sker smitteoverførsel af katte-aids ved næsten hver eneste parring! Rigtig mange katteejere har benyttet sig af det fantastiske tilbud.

GÆSTER I INTERNATET

Vi har stadig rigtig mange besøgende i internatet og hvor er vi glade for det! Det er helt overvældende så mange der finder vej til os hver tirsdag og torsdag når internatet har åbent. Der kommer selvfølgelig rigtig mange for at kigge på kat, men der kommer også mange for ”bare” at snakke med kattene. Vi har blandt andet en gruppe unge mennesker – internationale studerende – som trofast kommer hver uge for at besøge kattene. Så vores katte kan også forstå engelsk og tysk!

KATTE I NYT HJEM

Vi får formidlet rigtig mange katte i øjeblikket. Vi er meget stolte over og glade for, at kommende katteejere gerne kører over 150 km for at købe en kat/katte hos os. Ja en af vores katte er endda videreformidlet til en familie på Fanø!

ALBAS HISTORIE

En af de katte der har fået nyt hjem er smukke Alba. Alba kom til internatet med sine to killinger som begge har fået nyt hjem. Alba har helt sikkert noget Russian Blue i sig – med sine smukke øjne og flotte pels. Hun er en meget kælen kat der hviler meget i sig selv. En torsdag i internatets åbningstid kom en familie med to store piger for at kigge på Alba. Dagen efter kontaktede en kollega til vores sekretær internatet og ville gerne ud og se Alba og samtidig ringede en familie fra Fyn om Alba. Men familien som havde set Alba havde ringet og sagt at de gerne ville have hende. Alba er en af de katte som har fået egen Facebook side. Vi er rigtig glade for, at vi kan følge Alba’s liv hos hendes nye familie!