Jeg fandt en løsning med min nabo om min kat…

Men heldigvis er der også gode historier om, hvordan en nabostrid om en kat er blevet løst til alles tilfredsstillelse. I både Farum og Rødovre har beboerne hjulpet til med, at konflikter
over katte bliver løst.

FARUM KATTEPROJEKT LØSER BOLIGKONFLIKTER
I et boligområde i Farum Midtpunkt har man organiseret et katteprojekt, der er et del af boligforeningens sociale arbejde.

Det er nemlig ikke alle beboere, som er glade for de omstrejfende katte og selv ejerkattene kan volde problemer, når de springer fra den ene etage til den anden og smutter ind i andre lejligheder.
Så bliver katteprojektet tilkaldt.

Naboer kan klage over til boligselskabet, hvis de er meget trætte af en kat. Boligselskabet spørger så katteprojektet om hjælp. Asger Roth, der kører katteprojektet, fortæller, at han en gang
fik en opringning fra en dame, som sagde, at der var en kat inde i hendes skab. Hun turde ikke selv få den ud. En anden gang blev katteprojektet tilkaldt af en oprevet mor, da
en bortløben kat var vandret over på en altan, hvor der lå et lille barn i en barnevogn. Moderen var oprevet over, at katten kom i nærheden af barnet, så Katteprojektet fik fjernet katten.

Du kan læse mere om Farum katteprojekt i vores september 2016-nummer.

BEDRE NABOSKAB I RØDOVRE
I kolonihavehusene i Rødovre var folk sure over kattene, der strintede og miavede. I dag har nogle beboere i samarbejde med Inges Kattehjem sørget for at få indfanget og neutraliseret de omstrejfende katte.

Beboerne sørger efterfølgende for, at disse katte har læ og mad. Det har ikke alene givet bedre forhold for kattene, men også et bedre naboskab i området.